Η Ελεονώρα Μελέτη μίλησε για τον εργασιακό εκφοβισμό που δέχτηκε

Και εξήγησε γιατί δεν μπορεί να αποκαλύψει ποιος και γιατί την εκφόβιζε.

Article featured image
Article featured image


Η Ελεονώρα Μελέτη παραχώρησε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στον Νίκο Γεωργιάδη, στην οποία, μεταξύ άλλων, μίλησε για τον εργασιακό εκφοβισμό που έχει δεχτεί από συνεργάτη της.

H παρουσιάστρια εξομολογήθηκε στον Νίκο Γεωργιάδη τα πρώτα της συναισθήματα όταν υπέστη bullying και τις κινήσεις που έκανε. «Μετά το αρχικό σοκ του εξευτελισμού που υπέστην, είχα τη διαύγεια και την ψυχραιμία να αντιληφθώ ότι το πρόβλημά του δεν ήμουν εγώ αλλά ο ψυχισμός του και ο χαρακτήρας του», τόνισε η ίδια.

Το βράδυ της Παρασκευής, έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram και ξεκαθάρισε τον λόγο που δεν αποκάλυψε το όνομα του ανθρώπου που την εκφόβιζε στη δουλειά

«Στη συνέντευξη μου σήμερα στο ΟΚ! έθιξα το θέμα του mobbing (εργασιακός εκφοβισμός) τον οποίο έχω βιώσει στην επαγγελματική μου πορεία.

Έχω λάβει άπειρα μηνύματα και πολλοί από εσάς με ρωτάτε γιατί δεν λέω το όνομά του. Και σας απαντώ.

Γιατί δεν μπορώ.

Η τότε εργοδότρια εταιρεία προκειμένου να μετατέθω σε άλλο πόστο όπως επιθυμούσα, και υπό την άμεση απειλή της απόλυσής μου αν δεν συμμορφωνόμουνα, μού προσκόμισε να υπογράψω ένα συμβόλαιο “σιωπής”, το οποίο με δεσμεύει για πάντα να μη μιλήσω για το οτιδήποτε θα μπορούσε να εκθέσει την εταιρεία και τους εργαζόμενους σε αυτήν. (είναι κάτι που συνηθίζεται στον χώρο μας και εμπεριέχεται στο κεφάλαιο “εχεμύθεια” αν και στην προκειμένη μού προσκομίστηκε ξέχωρο χαρτί γι’ αυτό).

Τότε, θεωρούσα πως με το να απευθυνθώ στους διοικητικούς μου ήταν αρκετό.

Σήμερα έχοντας ψάξει πολύ το θέμα, έχω ενημερωθεί και με τη σειρά μου σάς ενημερώνω πως υπάρχουν τρόποι η δικαιοσύνη να φέρει μπροστά στις πράξεις του τον… μπούλη ( κυριολεκτικά αλλά και κατά το bully που σημαίνει εκφοβιστής) ακόμα και αν αυτός τις περισσότερες φορές ΔΕΝ κάνει κάτι χειροπιαστά ενάντια στον νόμο, γι’ αυτό και δρα αλόγιστα, ενώ το θύμα νιώθει εγκλωβισμένο.

Ενημερωθείτε και ζητήστε βοήθεια, αν όχι από την εργοδοσία σας, από έναν εργατολόγο ή από την επιθεώρηση εργασίας.

Να μην τους φοβάστε.

Να τους λυπάστε.

Είναι ΜΟΝΟ για λύπηση.

Καλό βράδυ σε όλους. #mobbing

(Η φωτογραφία είναι καρέ από το σήμα αρχής της πολύ αγαπημένης μου εκπομπής “μεσάνυχτα”. Και την επέλεξα γιατί έτυχε να ταιριάζει με το περιεχόμενο του ποστ)».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ