Μια ιστορία από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο μάς υπενθυμίζει ότι μόνο η αλληλεγγύη θα μας σώσει

Ο Τζαμαϊκανός αθλητής, Χανσλ Πάρτσμεντ, είχε πάρει λάθος λεωφορείο και αν μια νεαρή γυναίκα δεν του πλήρωνε το ταξί, δεν θα κέρδιζε ποτέ το χρυσό μετάλλιο.

Article featured image
Article featured image


Ο Τζαμαϊκανός αθλητής του στίβου, Χανσλ Πάρτσμεντ, χρωστάει εν πολλοίς το χρυσό μετάλλιο που κέρδισε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο σε μια εθελόντρια που πλήρωσε το ταξί που τον μετέφερε στο στάδιο. Με λίγα λόγια, αν δεν συναντούσε την Τριγιάνα, δεν θα είχε ανέβει ποτέ στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου και εμείς δεν θα γινόμασταν ποτέ μάρτυρες μιας ακόμα όμορφης ιστορίας ανθρωπιάς.

Συγκεκριμένα, την ημέρα του ημιτελικού (04/08), ο Τζαμαϊκανός δρομέας ετοιμάστηκε, για να μεταβεί στο στάδιο, αλλά μπήκε σε λάθος λεωφορείο, το οποίο κατευθυνόταν προς το υδάτινο κέντρο του Τόκιο. Μόλις ο Πάρτσμεντ αντελήφθη την «γκάφα» του, έψαξε να βρει βοήθεια, αλλά τα πράγματα δεν ήταν και πολύ εύκολα. Όλα τα επίσημα αυτοκίνητα της διοργάνωσης ήταν απασχολημένα. Η επιστροφή με λεωφορείο στο Ολυμπιακό Χωριό και η μετεπιβίβαση από εκεί σε άλλο λεωφορείο με προορισμό το Ολυμπιακό Στάδιο επίσης δεν αποτελούσε επιλογή, αφού κάτι τέτοιο θα τον καθυστερούσε ακόμη περισσότερο.

«Έπρεπε να βρω έναν άλλο τρόπο. Προσπαθούσα να πάρω ένα από τα οχήματα των Αγώνων, αλλά οι άνθρωποι ήταν πολύ αυστηροί και τηρούσαν απαρέγκλιτα τους κανόνες. Θα έπρεπε να το έχω κλείσει εκ των προτέρων», περιέγραψε ο ίδιος.

Τότε είδε την Τριγιάνα. «Είδα αυτή την εθελόντρια και έπρεπε να ικετεύσω, γιατί φυσικά δεν της επιτρεπόταν να κάνει πολλά πράγματα, και μου έδωσε χρήματα, για να πάρω ταξί. Και έτσι μπόρεσα να φτάσω στην προθέρμανση εγκαίρως και είχα αρκετό χρόνο για να αγωνιστώ», αποκάλυψε. Η συνέχεια είναι γνωστή. Ο Πάρτσμεντ προκρίθηκε ως δεύτερος στον τελικό, όπου θριάμβευσε κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο.



Ο Ολυμπιονίκης αποκάλυψε το παρασκήνιο της μεγάλης επιτυχίας του σε ένα βίντεο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικά δικτύωσης. «Είδα αυτήν την εθελόντρια και έπρεπε να την… παρακαλέσω. Ευτυχώς, μου έδωσε χρήματα για να πάρω ταξί. Και κάπως έτσι, μπόρεσα να φτάσω στην πίστα προθέρμανσης του σταδίου και με αρκετό χρόνο για να κάνω προθέρμανση και να προετοιμαστώ». Απευθυνόμενος στην κοπέλα που τον οδήγησε στο χρυσό μετάλλιο, ο Πάρτσμεντ σχολίασε: «Ήσουν καθοριστικός παράγοντας για τη συμμετοχή μου στον τελικό εκείνη την ημέρα».

Ο Τζαμαϊκανός αθλητής φρόντισε μάλιστα να βρει την ευεργέτιδά του, Τριγιάνα, την αποζημίωσε και αφού της προσέφερε ένα μπλουζάκι με τα χρώματα της Τζαμάικα, φωτογραφήθηκε μαζί της με το χρυσό μετάλλιο.



Πάντως, οι εκπλήξεις για τη νεαρή γυναίκα φαίνεται να μη σταματούν εκεί, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός τουρισμού της Τζαμάικα σκοπεύει να την φιλοξενήσει σε ένα ταξίδι στο νησί της Καραϊβικής. «Ανεξάρτητα από το πού βρίσκεται, θέλουμε να ανταποδώσουμε την καλοσύνη που μας έδειξε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός, Έντμουντ Μπάρτλετ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ