Μια διαφορετική διαμαρτυρία για τις γυναικοκτονίες πραγματοποιήθηκε στην Τουρκία

«Είμαστε τα εγγόνια των μαγισσών που δεν κάψατε».

Article featured image
Article featured image

Μια ακόμη διαμαρτυρία πραγματοποίησαν γυναίκες της τουρκικής φεμινιστικής οργάνωσης Kampus Cadilari φορώντας κατακόκκινες στολές, εμπνευσμένες από την τηλεοπτική σειρά «The Handmaid’s Tale».

Περίπου 100 μέλη της Kampus Cadilari συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Καντίκιοϊ προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις αυξανόμενες γυναικοκτονίες και τις μισογυνιστικές πολιτικές της κυβέρνησης Ερντογάν, που μεταξύ άλλων απέσυρε την Τουρκία από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης. 

Η Τουρκία ήταν το πρώτο κράτος που υπέγραψε τη διεθνή σύμβαση με στόχο την προστασία των γυναικών από τη βία και το πρώτο που αποσύρεται από αυτή.

tourkia-diamartiria-handmaids-tail2.jpg



«Θα συνεχίσουμε να φωνάζουμε για όλες τις γυναίκες που καταπιέζονται και μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα», ανέφερε η Gizem Alica, μέλος της οργάνωσης. «Η αυξανόμενη βία των αντρών και ο μισογυνισμός έχουν γίνει εφιάλτης. Δεκάδες γυναίκες κακοποιούνται και παρενοχλούνται καθημερινά. Η βία και οι δολοφονίες δεν γίνονται κατά λάθος», πρόσθεσε. 

tourkia-diamartiria-handmaids-tail1.jpg


tourkia-diamartiria-handmaids-tail3.jpg


Επιπλέον αναφέρθηκε στην αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας λόγω πανδημίας. «Η έκκληση του "Μείνετε σπίτι" έφερε μόνο βία και εκμετάλλευση. Πολλές κοπέλες αναγκάστηκαν να διακόψουν το σχολείο ή να παντρευτούν και η κυβέρνηση δεν πρόσφερε καμία λύση», τόνισε η ίδια. 

«Η κυβέρνηση, με μισογυνιστικές ρητορικές και πολιτικές, επιτίθεται ένα προς ένα στα δικαιώματά μας, που κερδίσαμε με αγώνα. Αλλά δεν θα καταφέρετε να συγκαλύψετε τις δολοφονίες τόσων γυναικών», κατέληξε.



Λίγο πριν το τέλος της διαμαρτυρίας, οι συγκεντρωμένες γυναίκες έβγαλαν τα ρούχα τους και φόρεσαν καπέλα μάγισσας, φωνάζοντας, «Είμαστε τα εγγόνια των μαγισσών που δεν μπορέσατε να κάψετε».

Πηγή: LiFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ