Η συγκλονιστική εικόνα με τους 600 Αφγανούς «στοιβαγμένους» σε στρατιωτικό αεροσκάφος των ΗΠΑ

Στρατιωτικά αεροσκάφη απογειώνονται ξανά από την Καμπούλ, μετά τη χθεσινή διακοπή εξαιτίας του χάους - Σε εξέλιξη και η γερμανική επιχείρηση εκκένωσης με μεταγωγικό της Λουφτβάφε.

Article featured image
Article featured image

Συγκλονίζει η φωτογραφία που δείχνει πάνω από 600 Αφγανούς στοιβαγμένους σε ένα τεράστιο φορτηγό αεροσκάφος της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο απογειώθηκε από το διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ το βράδυ της Κυριακής, όταν το πλήρωμα αποφάσισε να επιτρέψει στους πρόσφυγες να παραμείνουν. 


Ένα πλήθος Αφγανών, που προσπαθούσε με κάθε τρόπο να διαφύγει από την χώρα στον απόηχο της κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν, έτρεξε προς την μισοκατεβασμένη ράμπα του C-17 Globemaster III, μπαίνοντας μέσα στο αεροσκάφος με προορισμό του Κατάρ, σύμφωνα με το Defense One, που δημοσίευσε την φωτογραφία.

Συνολικά περίπου 640 πρόσφυγες κατάφεραν να διαφύγουν από την Καμπούλ με το συγκεκριμένο αεροσκάφος, πολύ περισσότεροι από τον αριθμό που σκόπευε να μεταφέρει το πλήρωμα.



Χαρακτηριστική του χάος που επικράτησε, χθες Δευτέρα, ήταν η εικόνα εκατοντάδων Αφγανών, που κατέκλυσαν τον αεροδιάδρομο, προσπαθώντας απεγνωσμένα να μπουν σε αμερικανικά αεροσκάφη, με κάποιους να αρπάζουν μέχρι τους τροχούς αεροσκαφών που απογειώνονταν, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο πέφτοντας από ύψος εκατοντάδων μέτρων λίγα λεπτά αργότερα.


Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, στις οποίες έχει ανατεθεί η φύλαξη και η λειτουργία του αεροδρομίου, είχαν σταματήσει χθες τις πτήσεις εξαιτίας του χάους που επικρατούσε.

Πηγή προσκείμενη στις δυνάμεις ασφαλείας δυτικής χώρας δήλωσε στο πρακτορείο Reuters πως σήμερα το πρωί άρχισαν να απογειώνονται ξανά στρατιωτικά που εκκενώνουν διπλωμάτες και πολίτες από το Αφγανιστάν, καθώς ο διάδρομος μπορεί να χρησιμοποιηθεί αφού απομακρύνθηκε το πλήθος. 

Πηγή: LiFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ