Ολυμπιονίκης πούλησε το ασημένιο μετάλλιό της για να πληρώσει την εγχείρηση ενός αγοριού οκτώ μηνών

Όταν ένα ασημένιο μετάλλιο αξίζει περισσότερο από το χρυσό.

Article featured image
Article featured image

H Μαρία Αντρέιτσικ δημοπράτησε το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε στον ακοντισμό τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (64.61μ.), προκειμένου να χρηματοδοτήσει τη χειρουργική επέμβαση στην οποία πρέπει να υποβληθεί ένα αγόρι οκτώ μηνών.

Η Πολωνή ακοντίστρια, η οποία είχε καταταγεί τέταρτη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016, είχε η ίδια αναρρώσει από καρκίνο των οστών μετά από διάγνωση της το 2018 και συνέχισε να αγωνίζεται, φτάνοντας στο δεύτερο σκαλοπάτι του βάθρου στην πρόσφατη διοργάνωση του Τόκιο.

Μαρία Αντρέιτσικ (4).jpg


Η 25χρονη ήθελε να βοηθήσει έναν άγνωστο μετά την κατάκτηση του μεταλλίου και έγραψε στη σελίδα της στο Facebook ότι αυτός ήταν ο πρώτος «έρανος» που βρήκε κατά την αναζήτησή της.

Ο έρανος ήταν για τον Μιλόσεκ, ένα μωρό οκτώ μηνών από την Πολωνία, που χρειάζεται να υποβληθεί σε εγχείρηση καρδιάς στο νοσοκομείο Στάνφορντ στις ΗΠΑ. Η Αντρέιτσικ αποφάσισε να δημοπρατήσει το ασημένιο μετάλλιο της, προκειμένου να συγκεντρωθούν μόνο από αυτή την κίνηση τουλάχιστον τα μισά από τις 280.000 λίρες που απαιτούνται.

Maria-Andrejczyk-tokyo-olympics.jpgΤη Δευτέρα, η Αντρέιτσικ επιβεβαίωσε ότι η πολωνική εταιρεία Zabka, μία αλυσίδα καταστημάτων ψιλικών ειδών, κέρδισε τη δημοπρασία, ξεπερνώντας τις 140.000 λίρες που ήθελε, ενώ έκανε γνωστό ότι συγκεντρώθηκε το συνολικό ποσό.


Μάλιστα η αλυσίδα Zadka, με περισσότερα από 7.000 καταστήματα, επέστρεψε το ασημένιο μετάλλιο στην αθλήτρια μετά τον πλειστηριασμό.Φωτογραφίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: LiFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ