Εργάζονται από το σπίτι και έχουν ένα μυστικό που διπλασιάζει τα έσοδά τους

Δεν αφορά ούτε κάποιο μαγικό τρικ ούτε κάτι ανέφικτο. Πρόκειται για μια ουσιαστική συνειδητοποίηση.

Article featured image
Article featured image

Μια μικρή ομάδα, αφοσιωμένων υπαλλήλων γραφείου, σε τομείς από τεχνολογία μέχρι τράπεζες και ασφάλειες, λένε πως βρήκαν τρόπο να διπλασιάζουν τον μισθό τους, διπλασιάζοντας βέβαια και τις ώρες εργασίας: Κάνουν δυο δουλειές πλήρους απασχόλησης μέσω τηλεργασίας, δεν το λένε πουθενά. «Μόνοι στα γραφεία του σπιτιού τους, μοιράζονται ανάμεσα σε δυο λάπτοπ. Παίζουν Tetris, προσπαθώντας να αποφύγουν ατελείωτα μίτινγκ. Ενίοτε συνδέονται σε δυο μίτινγκ ταυτόχρονα. Πολλοί λένε ότι δεν αφιερώνουν συνδυαστικά περισσότερες από 40 ώρες εργασίας την εβδομάδα. Και δεν απολογούνται επειδή εκμεταλλεύονται ένα σύστημα, που νιώθουν ότι τους εκμεταλλεύτηκε πρώτο» σχολιάζει η Wall Street Journal.

«Είναι δυο δουλειές σε μία», λέει ένας μηχανικός λογισμικού, που εργάζεται παράλληλα για εταιρία media και άλλη διοργάνωσης events από τον Ιούνιο. Ο ίδιος υπολογίζει πως έκανε περίπου τρεις με 10 ώρες πραγματικής εργασίας τον καιρό που είχε μόνο μια δουλειά. «Το υπόλοιπο είναι απλώς μίτινγκ και να προσποιείσαι πως είσαι απασχολημένος», προσθέτει.

Τον ενθάρρυνε ένα καινούργιο σάιτ, το Overemployed, που ξεκίνησε την άνοιξη, παρέχοντας συμβουλές σε όσους κάνουν δύο δουλειές ταυτόχρονα «Όσο πιο σκληρά εργάζεσαι, τόσο λιγότερα φαίνεται να παίρνεις», λέει ένας από τους υπαλλήλους, που κάνει δυο δουλειές. «Ο κόσμος βασίζεται περισσότερο σε σένα. Ο μισθός μου είναι ίδιος». Και η Overemployed λέει πως βρήκε τη λύση.

«Δεν υπάρχει πλέον δουλειά για μια ζωή, ούτε καν στην IBM», εξηγεί ένας από τους συνιδρυτές της Overemployed, ένας 38χρονος που εργάζεται σε δυο εταιρίες τεχνολογίας στο Σαν Φρανσίσκο.

Ανάμεσα στις συμβουλές που δίνει το σάιτ, είναι να έχεις χαμηλές προσδοκίες από τα αφεντικά σου, να φροντίζεις να κάνεις την παρουσία σου αισθητή στις συσκέψεις και να προσέχεις τι ποστάρεις στο LinkedIn.

Η Wall Street Journal συνομίλησε με έξι εργαζόμενους που καταλαμβάνουν πολλαπλές θέσεις πλήρους απασχόλησης ταυτόχρονα και οι περισσότεροι δήλωσαν πως κερδίζουν συνολικά από 200.000 έως 600.000 δολάρια τον χρόνο, συμπεριλαμβανομένων μπόνους και μετοχών. Όπως αποκαλύπτουν, χρησιμοποιούν τα έξτρα χρήματα για να αποπληρώσουν φοιτητικά δάνεια, να κάνουν οικονομίες για τις σπουδές των παιδιών τους και να αγοράσουν πολυτελή είδη, όπως δαχτυλίδια αρραβώνων και σπορ αυτοκίνητα.

«Τα λεφτά είναι απίστευτα», λέει ο 29χρονος μηχανικός λογισμικού. Το ίδιο και το άγχος: «Ξυπνάω το πρωί και σκέφτομαι: ‘Ωχ, αυτή είναι η ημέρα που θα με πιάσουν’».

Μιλώντας στην Wall Street Journal, κάποιος αποκάλυψε ότι δίδασκε online μια τάξη πληροφορικής την ώρα που το αφεντικό του στην άλλη δουλειά τού ζήτησε να μπει σε τηλεδιάσκεψη. Οπότε είπε στους μαθητές του να κάνουν ένα διάλειμμα 10 λεπτών και χρησιμοποίησε τον άλλο υπολογιστή για να συνδεθεί στην τηλεδιάσκεψη.

Άλλος παραδέχθηκε ότι συχνά συμμετέχει σε δύο συσκέψεις ταυτόχρονα- στη μία μέσω υπολογιστή και στην άλλη μέσω κινητού. Τι γίνεται, όμως, αν του ζητήσουν να μιλήσει και στις δύο συσκέψεις την ίδια στιγμή; Όπως εξηγεί, προφασίζεται προβλήματα σύνδεσης και αποσυνδέεται από τη μία. Να σημειωθεί ότι στις ΗΠΑ δεν θεωρείται παράνομο να δουλεύει κάποιος σε δύο δουλειές ταυτόχρονα, ωστόσο κάποιες συμβάσεις εργασίας ενδεχομένως περιλαμβάνουν όρους κατά της συγκεκριμένης πρακτικής, οπότε εκεί υπάρχει κίνδυνος απόλυσης.

Με πληροφορίες από Wall Street Journal

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ