Το OnlyFans αποφάσισε να αλλάξει πρακτική και αυτό έφερε αναστάτωση στους fans

Από την 1η Οκτωβρίου η πλατφόρμα δεν θα είναι ποια η ίδια.

Article featured image
Article featured image

Σάλος στο διαδικτυακό κοινό που πλέον θα πρέπει να αλλάξει συνήθειες για την ενήλικη ψυχαγωγία του. Η πλατφόρμα OnlyFans ανακοίνωσε πως θέλει να αλλάξει χαρακτήρα και έτσι από την 1η Οκτωβρίου δεν θα επιτρέπει στους δημιουργούς να ανεβάζουν σεξουαλικό περιεχόμενο.

Όσοι διαθέτουν κάποιο λογαριασμό στο OnlyFans θα μπορούν να ποστάρουν με γυμνό, αλλά με αρκετούς περιορισμούς και με κανόνες που σίγουρα θα περιορίσουν και το περιεχόμενο, αλλά και τους fans που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν γι’ αυτό.

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να μάθουμε περισσότερα για την νέα πολιτική της πλατφόρμας, αλλά ήδη ο σάλος που έχει ξεσπάσει από τους χρήστες είναι μεγάλος. Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του George Takei στο Twitter, ο οποίος σημείωσε «τα McDonald’s να σταματήσουν να πουλάνε burgers και πατάτες και να πουλάνε μόνο σαλάτες».


Το OnlyFans κέρδισε τα τελευταία χρόνια αρκετά μεγάλο μέρος του κοινού γιατί προσέφερε μια άνεση για απλούς χρήστες και διάσημους να αλληλεπιδράσουν με fans έναντι χρηματικού αντιτίμου, αλλά και σε sex workers να έχουν ένα σημαντικό εισόδημα.

Κάποιοι θεωρούν πως η βρετανική πλατφόρμα αποφάσισε να αλλάξει χαρακτήρα για να μπορέσει να μπει και στα ηλεκτρονικά καταστήματα της Google και της Apple, αφού προσφέρει και περιεχόμενο που έχει να κάνει με δημοφιλή χόμπι, όπως πχ. την μαγειρική. Πρόσφατα μάλιστα ανακοίνωσε και την δημιουργία της δικής του πλατφόρμα streaming με την ονομασία OFTV, καθώς και το κεφάλαιο ύψους 1 δισ. δολαρίων που εξασφάλισε από επενδυτές.

Μέχρι σήμερα, το OnlyFans μετρά πάνω από 130 εκατομμύρια χρήστες, 2 εκ. δημιουργούς περιεχομένου και πάνω από 5 δισ. δολάρια που τους έχει μοιράσει. Το επιχειρηματικό του μοντέλο λειτουργεί με την προμήθεια 20% επί του τζίρου των δημιουργών, προσφέροντας όλα τα απαραίτητα εργαλεία και την ευκολία πρόσβασης του κοινού στο υλικό τους.


Με πληροφορίες από reader.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ