Χρυσό μετάλλιο ο Λοΐζος Βασιλείου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καράτε U18 στη Φινλανδία

Η Κύπρος κατάφερε να συλλέξει τις πρώτες 2 μέρες του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος καράτε U16 και U18 σύνολο 12 νίκες, αποδεικνύοντας ότι η εθνική ομάδα έχει βάθος με πολλούς αθλητές και αθλήτριες.

Article featured image
Article featured image

Ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο η Κύπρος τις υποχρεώσεις της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καράτε U16, U18, U21 στο Τάμπερε της Φινλανδίας, κατακτώντας για πρώτη φορά στην ιστορία της την 16η θέση ανάμεσα σε 45 χώρες με 996 συμμετοχές αθλητών που έλαβαν μέρος από τις οποίες οι 35 χώρες κατέκτησαν τουλάχιστον 1 μετάλλιο.

Σύμφωνα με την Κυπριακή Ομοσπονδία Καράτε, ο Λοϊζος Βασιλείου σήκωσε κυριολεκτικά την Κύπρο στους ώμους του, εφόσον ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου κατακτώντας το πρώτο Χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της Κύπρου στην κατηγορία U18 -76kg, κερδίζοντας τον Αζέρο πρωταθλητή με 2-1 στον τελικό, στον ημιτελικό τον Ολλανδό πρωταθλητή με 1-0, στον προημιτελικό τον Τούρκο πρωταθλητή με 2-0, στον 2ο του αγώνα τον Αυστριακό πρωταθλητή με 3-0 και στον πρώτο αγώνα τον Δανό πρωταθλητή με 4-1 στις σημαίες εφόσον ο αγώνας εξήλθε ισόπαλος.

Χρυσό-μετάλλιο-3-696x419.jpg


Ο Χρίστος Θεοπέμπτου πέτυχε 2 θαυμάσιες νίκες κερδίζοντας τον Πολωνό πρωταθλητή με 4-0 στον 1ο γύρο, τον Σουηδό πρωταθλητή με 2-0 στον 2ο γύρο, χάνοντας στον προημιτελικό από τον πρωταθλητή Κοσσόβου με 0-1.

Από 1 νίκη πέτυχε η Κύπρος με τον Αντρέα Γαβριήλ U16 -52kg, Σταύρο Χαραλαμπίδη U16 -63kg, τον Χριστόφορο Κίτσιο U18 -68kg, Κοντού Ειρήνη U18 -48kg, και Οικονομίδου Ρεβέκκα U18 -59kg.

Η Κύπρος κατάφερε να συλλέξει τις πρώτες 2 μέρες του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος καράτε U16 και U18 σύνολο 12 νίκες, αποδεικνύοντας ότι η εθνική ομάδα έχει βάθος με πολλούς αθλητές και αθλήτριες, αναφέρεται.

Στην κυπριακή αποστολή μετείχαν οι Αδάμ Ορέστης, Αθανασίου Μιχάλης, Χαραλαμπίδης Σταύρος, Δημητριάδης Δημήτρης, Δημητρίου Χαρά, Δημιώτη Παρασκευή, Οικονομίδου Ρεβέκα, Γαβριήλ Αντρέας, Ιωάννου Χρίστος, Ιωάννου Πάνος, Καγιά Ευαγγελία, Καρανίκκη Μαρίνα, Καραγιαννίδου Νάγια, Κίτσιος Χριστόφορος, Κοκκινίδου Αθηνά, Κωνσταντίνου Γιάννος, Κοντού Ειρήνη, Νικολάου Στυλιανός, Παπαγεωργίου Ελίνα, Στυλιανού Άνθια, Θεμιστοκλέους Αριάνα, Θεπέμπτου Χρίστος, Τσανγγαράς Αλέξης, Τσαγγαράς Μάρκος, Βασιλείου Λοϊζος, Χαραλάμπους Χαράλαμπος.

Η Ομοσπονδία εκφράζει τα συγχαρητήριά της στους διεθνείς μας διαιτητές Μάριο Βατυλιώτη και Πέτρο Μιχαηλίδη για την άριστη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα και ιδιαίτερη στον Μάριο Βατυλιώτη που πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις διαιτησίας και πήρε τον επόμενο βαθμό Ευρωπαϊκού διαιτητή.

Την αποστολή πλαισίωσαν οι εθνικοί προπονητές Μάριος Σάκκης, Γιώργος Ευθυμίου και Νικόλας Βατυλιώτης, ενώ αρχηγός αποστολής ήταν ο έφορος αθλήματος Φώτης Μαραθοβουνιώτης. Την αποστολή συνόδευσε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Αντρέας Βασιλείου, λαμβάνοντας μέρος σε σημαντικές συναντήσεις, όπως αναφέρεται.



Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ