Αρχίζουν οι εργασίες για δημιουργία έξυπνων χώρων στάθμευσης στην Πάφο

Κλείνουν από αύριο, Κυριακή 29 Αυγούστου χώροι στάθμευσης στο κέντρο της πόλης για την τοποθέτηση αισθητήρων.

Article featured image
Article featured image

Ένα από τα καινοτόμα έργα της Πάφου που θα οδηγήσουν την πόλη στην νέα ψηφιακή εποχή, αυτό της δημιουργίας των έξυπνων χώρων στάθμευσης, εισέρχεται σε τροχιά υλοποίησης.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πάφου, για σκοπούς εγκατάστασης των αισθητήρων του συστήματος της έξυπνης διαχείρισης των χώρων, από την Κυριακή 29 Αυγούστου και ώρα 6.00 μ.μ, μέχρι και την Δευτέρα 30 Αυγούστου και ώρα 6.00 μ.μ θα είναι κλειστός ο χώρος στάθμευσης πίσω από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, oι θέσεις επί της οδού 25ης Μαρτίου, 50 θέσεις στο χώρο στάθμευσης πίσω από την πρώην Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου και oι θέσεις επί της οδού Γρηγόρη Αυξεντίου από την πλευρά του 1ου Νηπιαγωγείου Πάφου.


Από την Δευτέρα 30 Αυγούστου και ώρα 6.00 μ.μ μέχρι και την Τρίτη η ώρα 6.00 μ.μ θα είναι κλειστές άλλες 50 θέσεις στο χώρο στάθμευσης πίσω από την πρώην Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου και οι θέσεις επί της οδού Γρηγόρη Αυξεντίου από την πλευρά του Δημήτρειου Δημοτικού Σχολείου Πάφου.


Το έργο της Εγκατάστασης και Συντήρησης Έξυπνου Συστήματος Διαχείρισης Χώρων Στάθμευσης είναι συνολικού προϋπολογισμού €916.300 και θα έχει διάρκεια υλοποίησης 7 μηνών για την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία του και 8 χρόνων για τη συντήρησή του. Υλοποιείται σε πλήρη συντονισμό με το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής και  έχει επιλεγεί για χρηματοδότηση από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία.


Το έργο περιλαμβάνει την διαχείριση 3.300 θέσεων στάθμευσης σε οργανωμένους χώρους και παρόδια με τη χρήση αισθητήρων σε κάθε θέση. Θα υπάρχει εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα μέσω της οποίας το κοινό θα ενημερώνεται για τις διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης στα σημεία ενδιαφέροντός του, καθώς  και για την καταβολή των τελών στάθμευσης, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ