Προσποιούνταν τη φίλη των νεκρών σε κηδείες και έκλεβε κοσμήματα από τα φέρετρα

Στο σπίτι της βρέθηκε μία λίστα με ειδοποιητήρια θανάτου.

Article featured image
Article featured image

Όταν οι τεθλιμμένοι συγγενείς μιας νεκρής γυναίκας, στη βόρεια Γαλλία, είδαν μια άγνωστη να θρηνεί δίπλα στο φέρετρο της αγαπημένης τους, δεν υποπτεύθηκαν τίποτα. 

Η συντετριμμένη γυναίκα γύρω στα 60, τους είπε ότι ήταν φίλη της εκλιπούσας, και την άφησαν για λίγο μόνη με το ανοικτό φέρετρο για τιμήσει τη μνήμη της. Ή έτσι νόμιζαν.

Όταν επέστρεψαν λίγο αργότερα, είχαν αφαιρεθεί από τη νεκρή όλα τα κοσμήματα: το κολιέ, το δαχτυλίδι και τα σκουλαρίκια με τα οποία προοριζόταν να ταφεί, είχαν όλα εξαφανιστεί. 

Η οικογένεια ειδοποίησε την αστυνομία η οποία ερεύνησε την υπόθεση και σύντομα ταυτοποίησε μία ύποπτη: μια γυναίκα που ζούσε σχετικά κοντά στο γραφείο τελετών με το οποίο είχαν συνεργαστεί, στην πόλη Liévin.

Την έθεσαν υπό κράτηση και βρήκαν τα χαμένα κοσμήματα στην κατοχή της, όμως το πράγμα δεν τελείωσε εκεί, και σύντομα συνέδεσαν την δράστρια και με την κλοπή ενός πορτοφολιού από τα ρούχα ενός άλλου νεκρού στο ίδιο γραφείο τελετών.

Το πορτοφόλι είχε «κάνει φτερά» την ίδια ακριβώς ημέρα με την κλοπή των κοσμημάτων και, όταν έψαξαν στο σπίτι της, βρήκαν μία λίστα με ειδοποιητήρια θανάτου. Μαζί με αυτά και τους κωδικούς πρόσβασης που δίνονταν σε οικείους των νεκρών, ώστε να μπορούν να μπουν στα ξεχωριστά δωμάτια όπου φυλάσσονταν οι σοροί των αγαπημένων τους. 

Η γυναίκα θα δικαστεί εντός του επόμενου έτους. 
Κεντρική Φωτογραφία: Robert Hoetink/Getty Images

Πηγή: LiFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ