Η Κίνα περιορίζει τις ώρες που οι ανήλικοι μπορούν να απολαμβάνουν το online gaming

Μόνο για μία ώρα τις Παρασκευές, τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες θα μπορούν πλέον να απολαμβάνουν το online gaming οι ανήλικοι χρήστες στην Κίνα.

Article featured image
Article featured image

Η νέα ρυθμιστική αρχή για τα διαδικτυακά παιχνίδια στη χώρα αλλάζει το πλαίσιο και κάνει επιτρεπτό το παιχνίδι στο internet μόνο για τις ώρες μεταξύ 8μμ και 9μμ.


Παράλληλα, οι επιθεωρήσεις από τις ίδιες τις εταιρείες παιχνιδιών πρόκειται να αυξηθούν, προκειμένου να ελέγχεται το αν εφαρμόζονται τα χρονικά όρια, σύμφωνα με τη ρυθμιστική αρχή.

Μέχρι τώρα, βάσει των προηγούμενων κανόνων στην Κίνα, ο χρονικός περιορισμός ήταν στα 90 ημερήσια λεπτά, τα οποία ανήλθαν στις τρεις ώρες κατά τη διάρκεια των διακοπών. Η Κινέζικη ρυθμιστική απόφαση, όπως αναφέρει το BBC, προήλθε έπειτα από μακροχρόνιες ανησυχίες σχετικά με τον αντίκτυπο που έχει στους νέους η αφιέρωση πολλών ωρών σε διαδικτυακά παιχνίδια.


Ένα μήνα πριν γίνουν γνωστοί οι τελευταίοι περιορισμοί, είχε δημοσιευθεί άρθρο στην κρατική εφημερίδα «Economic Information Daily» στο οποίο είχε επισημανθεί το ζήτημα του εθισμού των νέων στα διαδικτυακά παιχνίδια. Το άρθρο προκάλεσε πτώση στην αξία των μετοχών σε κάποιες από τις μεγαλύτερες Κινεζικές εταιρείες διαδικτυακών παιχνιδιών.


Παράλληλα, τον Ιούλιο, κινέζικη εταιρεία τεχνολογιών «Tencent» ανακοίνωσε πως θα κυκλοφορήσει λειτουργία «αναγνώρισης προσώπου» η οποία θα εμποδίζει τα παιδιά να παίζουν μεταξύ 22:00 με 08:00.





Κεντρική Φωτογραφία: Glenn Carstens-Peters / Unsplash

Πηγή: Athens Voice

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ