Χτύπησε το 8ο εμπόδιο ο Τραΐκοβιτς και έμεινε εκτός τελικού

Κατετάγη 23ος στους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

Article featured image
Article featured image

Σε μια κούρσα που εξελισσόταν πολύ καλά για τον Μίλαν Τραΐκοβιτς, το 8ο εμπόδιο ήταν αυτό που του στέρησε μια πολύ καλή επίδοση και μια πολύ καλύτερη κατάταξη στον τελικό απολογισμό. Ο Κύπριος πρωταθλητής, χτύπησε στο εμπόδιο και έχασε τον ρυθμό του, με αποτέλεσμα τα τερματίσει όγδοος στην τρίτη προκριματική σειρά με χρόνο 14.01. Ολοκλήρωσε τη δεύτερη συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες στην 23η θέση.


Αναφερόμενος στην αγωνιστική του παρουσία στους 32ους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκυο σημείωσε:

«Ένιωθα πιο καλά από χθες και είχα την πίστη ότι θα κάνω ένα χρόνο κοντά στο 13.30 και να μπω στον τελικό. Δεν περίμενα ότι αυτό θα συμβεί σε μένα (χτύπημα στο εμπόδιο).

0ADCEE67-6D2B-4C65-9F19-E85BCF1D5AAE.jpeg


Ήταν μια δύσκολη κούρσα από χθες το απόγευμα. Προηγήθηκε ένα διάστημα με τραυματισμούς τους τελευταίους μήνες και δεν ξέρω πως τα κατάφερα να κάνω δύο καλές κούρσες συνεχόμενες, γιατί μέχρι το 8ο εμπόδιο ήταν μια καλή κούρσα. Αρκετά γρήγορες, χωρίς να νιώθω κάτι στο σώμα μου, και αυτό μου δίνει θάρρος για τη συνέχεια.

Σίγουρα όταν προέρχεσαι από έναν τελικό σε Ολυμπιακούς αγώνες και συμμετοχή σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις θέλεις τον τελικό. Άμα έχεις ατυχία μπορείς να πεις δεν πειράζει, αλλά δεν είναι έτσι. Σίγουρα θα πειράξει και θα το θυμάμαι, και ελπίζω του χρόνου να επανέλθω δυνατός».


Για τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες

«Νιώθω πολύ ωραία και περήφανος για τον εαυτό μου με τις συμμετοχές όλα αυτά τα χρόνια σε Diamond League και μεγάλους αγώνες. Εδώ ισοπεδώνονται όλα. Το πως ζουν όλοι οι αθλητές. Είναι όλοι το ίδιο, στο ίδιο γήπεδο, την ίδια ώρα, τα ίδια εμπόδια η ίδια προπόνηση, οι ίδιοι βατήρες. Αυτό ισοπεδώνει και δίνει ισορροπίες. Ναι μεν υπάρχουν καλοί αθλητές, άλλοι γρήγοροι, άλλοι πιο αργοί, αλλά όλοι ξεκινάμε από την ίδια γραμμή.

Πιστεύω ότι πέτυχα να βγάλω τον καλύτερο μου εαυτό. Ο ημιτελικός πιστεύω θα ήταν σίγουρα καλύτερα από χθες. Θα έβγαινε σίγουρα μια καλύτερη φετινή επίδοση».


9F89F12F-6D78-40DA-BA04-0C4C1D58F422.jpeg


Ανοικτό παράθυρο για επιστροφή στην Κύπρο…

Σε ερώτηση για την προετοιμασία του σε Αμερική και Κύπρο ανέφερε σχετικά: «Δεν πέρασα καλά ψυχολογικά στην Αμερική, και πιστεύω τους τελευταίους δύο μήνες που είμαι στην Κύπρο, εκεί έγινε η δουλειά, εκεί βρήκα τα πόδια μου και εκεί πίστεψα ότι μπορώ. Η κουλτούρα μας είναι πολύ διαφορετική. Μας αρέσει το πιο χαλαρό, από την άποψη να πας πίσω σπίτι και να νιώθεις άνετα. Η προπόνηση δύο ώρες είναι. Τελειώνει. Μπορεί να είσαι ο καλύτερος. Με τις υπόλοιπες ώρες τι γίνεται;».

Σε ερώτηση για τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Μίλαν ήταν αφοπλιστικός : “Είμαι 29 χρονών. Αυτή την ερώτηση θα ήθελα να γίνει στο Παρίσι, και εκεί θα μπορέσω να δώσω μια ειλικρινή απάντηση. Είναι δεδομένο ότι θα προσπαθήσω να είμαι στο Παρίσι».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ