Σπαρακτικές εικόνες από τη μεγάλη φωτιά που μαίνεται στην Αθήνα

Κάηκαν ζώα, αποτεφρωθήκαν δεκάδες στρέμματα δασικής γης ενώ πολλοί κάτοικοι έχασαν το μοναδικό βιος τους.

Article featured image
Article featured image

Μια άνευ προηγουμένου οικολογική και υλική καταστροφή -με τις ζημιές να μην έχουν ακόμη υπολογιστεί- προκάλεσε η δασική πυρκαγιά που ξεκίνησε χθες, Τρίτη, γύρω στις 13:45 το μεσημέρι στους πρόποδες της Πάρνηθας και μέσα σε δύο περίπου ώρες εξαπλώθηκε στην ευρύτερη περιοχή κατακαίοντας τεράστιες εκτάσεις δασικής γης, περιουσίες και ζώα.

Μια εξέλιξη που για πολλούς θεωρείται αδικαιολόγητη καθώς εκείνη την ώρα οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή δεν ξεπερνούσαν τα 3 μποφόρ -σύμφωνα με το επίσημο δελτίο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών- έστω και αν επίσημοι κυβερνητικοί φορείς διέδιδαν πως έπνεαν άνεμοι πέραν των 6 μποφόρ. Ως φαίνεται η τεράστια έλλειψη προσωπικού και υποδομών πυρόσβεσης και η αδυναμία της ελληνικής κυβέρνησης και των αρμόδιων τμημάτων να δράσουν εγκαίρως, οδήγησαν σε μία βιβλική καταστροφή με τα αποτελέσματα να καταγράφονται στα βίντεο και τις φωτογραφίες που ακολουθούν.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, η κατάσταση σήμερα χαρακτηρίζεται πολύ βελτιωμένη, καθώς είναι σε ύφεση όλα τα μέτωπα εκτός από το κομμάτι προς Βαρυμπόμπη και Κρυονέρι, όπου υπάρχουν ακόμα ενεργές εστίες.

Ωστόσο, παραμένουν όλες οι δυνάμεις υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων, λόγω του ότι και σήμερα θα είναι μία πολύ καυτή ημέρα και δίνεται μάχη σε χαράδρες και στα σημεία όπου υπάρχουν ακόμα εστίες.

Και παράλληλα συμβαίνει αυτό:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ