Γιατί δεν πρέπει να αφήνουμε το αντισηπτικό στο αυτοκίνητo

Κυρίως, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και ειδικά με τέτοιες θερμοκρασίες.

Article featured image
Article featured image

Πολλές φορές φεύγουμε από το αμάξι αφήνοντας το αντισηπτικό στο κάθισμα του συνοδηγού ή στο ταμπλό. Ωστόσο, οι ειδικοί συμβουλεύουν ότι καλό είναι να σταματήσουμε αυτή την συνήθεια και να μην αφήνουμε το απολυμαντικό στο παρκαρισμένο -κάτω από τον καυτό ήλιο- αυτοκίνητο.



Το δραστικό συστατικό όπως το αλκοόλ μπορεί να εξατμιστεί υπό αυξανόμενες θερμοκρασίες και θα χάσει την αποτελεσματικότητά του. Επιπλέον, μπορεί το αντισηπτικό να σκάσει μέσα από το πλαστικό μπουκάλι του. Επίσης, μην χρησιμοποιείτε ζεστό απολυμαντικό στο δέρμα, καθώς μπορεί να το ερεθίσει, περιμένετε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πρώτα.

Στο αλκοόλ δεν αρέσει η ζέστη, οπότε μπορεί να είναι εύφλεκτο εάν αφεθεί για μεγάλα χρονικά διαστήματα κάτω από τον καυτό ήλιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και υπάρχουν σκευάσματα χωρίς αλκοόλ που αντιδρούν καλύτερα με την ζέστη του αυτοκινήτου –οι οποίες χρησιμοποιούν χλωριούχο βενζαλκόνιο ως αντικατάσταση αλκοόλ– σύμφωνα με το CDC δεν είναι τόσο αποτελεσματικά όσο το ίδιο το αλκοόλ στη θανάτωση μικροβίων και μπορεί απλώς να μειώσει την ανάπτυξη νέων μικροβίων.



Κεντρική Φωτογραφία: ovbelov / Getty Images

Πηγή: jenny.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ