Ο Λεόντιος Τσέλεπος επιμένει πως «σαν την Πάφο εν έσιει»

Ο Παφίτης Νομικός Σύμβουλος / Σύμβουλος Αθλητικής Διοίκησης μάς παρουσιάζει τη δική του Πάφο.

Article featured image
Article featured image


Γνωστά άτομα* που γεννήθηκαν ή διαμένουν στην Κύπρο, δεκαπέντε φύσει και θέσει νησιώτες, γράφουν για τον αγαπημένο τους προορισμό, εκθειάζοντας πόλεις και χωριά και δίνοντας tips για βόλτες αλλά και road trips.



Για όσους με ξέρουν ήδη, γνωρίζουν πως θα μιλήσω για την Πάφο, αφού #santinpafoeneshi. Πρώτος σταθμός, για τους εκτός Πάφου ταξιδιώτες, η απαραίτητη δόση καφέ που θα τους κρατήσει alert για το οδοιπορικό μας. Αν θέλεις ψαγμένη μουσική, ροκ-vintage σκηνικό και έργα του γνωστού γκαλερίστα και φωτογράφου/καλλιτέχνη (επίσης Παφίτη) Άντρου Ευσταθίου στους τοίχους, τότε να πας στο Grind Coffeebar στη Λεωφόρο Ελλάδος 44. Αν σου περισσεύει λίγος χρόνος, πέρνα μια βόλτα από το ανακαινισμένο και αναβαθμισμένο κέντρο της πόλης, με κατεύθυνση προς την Πλατεία Κέννεντι.

image0 (1).JPEG


Εκεί, στην άκρη της Μακαρίου –που ξεκινά η παλιά αγορά της πόλης– μπορείς να πιεις σπιτική λεμονάδα και βιολογικό καφέ στο La Strada.

IMG_8190.jpg


Συνεχίζουμε προς τους Τάφους των Βασιλέων, όπου κάποιος μπορεί να επισκεφθεί τον ομώνυμο αρχαιολογικό χώρο. Επόμενη στάση, μια από τις υπέροχες παραλίες της Πάφου, με τα καταγάλανα νερά και τη ξανθή άμμο. Αν η φάση είναι οικογενειακή, τότε η παραλία «Χρυσή Άμμος» αποτελεί την καλύτερη επιλογή: αμμώδης, προστατευμένη με κυματοθραύστες, ιδανική επιλογή για παιδιά και γονείς.

IMG_20200618_232103_971.JPG

IMG_5093.jpg


Στην αντίπερα όχθη, η παραλία «Sandy Beach» για όσους γουστάρουν κύματα και surf ή για όσους θέλουν να χαλαρώσουν στην άμμο ακούγοντας μουσικάρες και απολαμβάνοντας ωραία ποτά. Με το αλάτι να κολλάει στο δέρμα και την άμμο να εισβάλλει στα πιο περίεργα σημεία του σώματός μας, κατευθυνόμαστε δυτικά, για καλό φαγητό με θέα τα μοναδικά ηλιοβασιλέματα της Πέγειας. Στο γραφικό λιμανάκι του Άη Γιώρκη, στην παραλία Μανίκι, στις Θαλασσινές Σπηλιές και φυσικά στο πασίγνωστο ναυάγιο Edro III. Οι επιλογές για φαγητό πολλές και για όλα τα γούστα. Yialos, Solos Kebab, Sentiero, Porto Antico και φυσικά Oniro, είναι μόνο μερικά από αυτά που θα πετύχεις στον δρόμο σου.

IMG_2640.jpg


Λίγο πριν βραδιάσει για τα καλά, αλλάζουμε ρότα και κατευθυνόμαστε βορειοδυτικά, μέσω του δάσους της Πυκνής, με προορισμό το χωριό Δρούσεια, το χωριό της γιαγιάς μου. Μόλις φέτος άνοιξε τις πόρτες του το μικρό αγροτουριστικό κατάλυμα Droshia Traditional Homes με προσεγμένη αισθητική και ανέσεις. Το επόμενο πρωί, αφού απολαύσεις έναν καλοψημένο κυπριακό καφέ, οι επιλογές είναι δύο: Ακάμας ή Λατσί και Λουτρά της Αφροδίτης. Όποια διαδρομή κι αν επιλέξεις, θα καταλάβεις γιατί η θεά Αφροδίτη επέλεξε την Πάφο για να γεννηθεί. Τώρα ας αναφωνήσουμε όλοι μαζί: «Σαν την Πάφο εν έσιει».

513d586f-f68d-40d1-92ce-1ba401ad050c.jpg

IMG_5976.JPG



*Τα δεκαπέντε κείμενα, ένας προορισμός σαν πρόταση από κάθε άτομο, θα δημοσιευτούν ξεχωριστά και όχι σε ένα ενιαίο άρθρο.

cover_final.png


Το εν λόγω άρθρο του Λεόντιου Τσέλεπου περιλαμβάνεται στο περιοδικό «IN LOVE With Cyprus», μια πολυτελή έκδοση του Συγκροτήματος ΔΙΑΣ, 196 σελίδων, γεμάτη Κύπρο, η οποία κυκλοφορεί στα περίπτερα στην τιμή των €2. Γιατί είμαστε «IN LOVE With Cyprus» και το φωνάζουμε με κάθε ευκαιρία!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ