Η παραμυθένια ιστορία αγάπης πίσω από την πελώρια καρέκλα στην Πάφο

Ο παράφορος έρωτας του Παράκα και της Βοσκοπούλας και η δύναμη της αγάπης… «κρυμμένα» σε μια καρέκλα, που πλέον παίζει στα πιο αγαπησιάρικα stories.

Article featured image
Article featured image

Κείμενο / φωτογραφίες: Δέσποινα Χριστοδούλου


Η ιστορία πίσω από την πελώρια πολυφωτογραφημένη καρεκλά, που ανήκει στο Baracas Lounge και βρίσκεται στην Χλώρακα, στον πεζόδρομο δίπλα στη θάλασσα, κινεί την περιέργεια σε αρκετούς ντόπιους αλλά και τουρίστες.

Αν κάποιος παρόλα αυτά γνωρίσει την ιστορία της, θα μπορέσει να αντιληφθεί και τον συμβολισμό της.

Σύμφωνα με την παράδοση, λοιπόν, η καρέκλα συμβολίζει τη θέση που βρισκόταν η Βοσκοπούλα και περίμενε τον πρίγκιπά της, καθώς αγνάντευε τα κύματα. Το μέγεθος μπορεί να παρομοιαστεί με την πολύχρονη αναμονή και αγάπη για τον αγαπημένο της, τον οποίον περίμενε για πάνω από ένα χρόνο.


Διαβάστε παρακάτω την ιστορία που κρύβει η δημοφιλής πλέον καρέκλα:

«Μια φορά κι ένα καιρό ζούσε στην Χλώρακα μια πολύ όμορφη κοπέλα. Είχε τη συνήθεια να κάθεται σε ένα ψηλό γκρεμό και να βλέπει τη θάλασσα, προκαλώντας την να της στείλει έναν πρίγκηπα. Πολλοί τη ζητούσαν σε γάμο, αλλά αυτή περίμενε τον αληθινό έρωτα. Κάποτε ένας ωραίος νέος από την Βενετία, ο Παράκας, καθώς πήγαινε να πολεμήσει στις Σταυροφορίες πέρασε από το σημείο όπου η όμορφη κοπέλα καθόταν και αγνάντευε τη θάλασσα. Μόλις συναντήθηκαν από κοντά, αγαπήθηκαν παράφορα. Ο Παράκας, όμως, έπρεπε να φύγει για να εκτελέσει την αποστολή του. Η κοπέλα υπομονετικά περίμενε την επιστροφή του. Μια μέρα όμως, καθώς αγνάντευε τη θάλασσα, ένα φίδι τη δάγκωσε, αρρώστησε και έχασε την ομορφιά της. Ο Παράκας επέστρεψε από τον πόλεμο και βλέποντάς την να υποφέρει την αγάπησε περισσότερο. Γονάτισε μπροστά της και της ζήτησε να τον παντρευτεί. Και τότε έγινε το θαύμα. Η δύναμη της αγάπης κυριάρχησε και η κοπέλα έγινε αμέσως καλά. Σύντομα παντρευτήκαν και κάθε δειλινό πήγαιναν στο μεγάλο γκρεμό, έβλεπαν το υπέροχο ηλιοβασίλεμα και ευχαριστούσαν την θάλασσα που τους έσμιξε. Πλέον, οι ερωτευμένοι νέοι πάνε στο γκρεμό του Παράκα, αγναντεύουν το ηλιοβασίλεμά κάνοντας ευχές αγάπης».

Στην επόμενη απογευματινή σας βόλτα στην περιοχή μη χάσετε την ευκαιρία να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα και να επισκεφθείτε την πελώρια καρέκλα, γνωρίζοντας πλέον και το συμβολισμό πίσω από αυτήν.

230908382_4478459022206293_7411630512811207713_n.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ