Στη δημοσιότητα podcast από το πολυσυζητημένο νέο ντοκιμαντέρ του Al Jazeera

Εν αναμονή του βίντεο, κυκλοφόρησαν πριν από λίγο δύο ηχητικά αποσπάσματα.

Article featured image
Article featured image

Από χθες, όταν και γνωστοποιήθηκε η δημοσιοποίηση ενός δεύτερου ερευνητικού ντοκιμαντέρ του Al Jazeera, που εμπλέκει και πάλι την Κύπρο σε περίεργα κυκλώματα δοσοληψίων και ξεπλύματος μαύρου χρήματος, επικρατεί μεγάλη αγωνία για το περιεχόμενό του.

Ήδη, αργά το απόγευμα της Κυριακής, το Al Jazeera Investigations δημοσίευσε στο Twitter ένα trailer του νέου αυτού ντοκιμαντέρ «The men who sell football», προϊδεάζοντάς μας πως το νέο τους εγχείρημα αφορά παράνομες ενέργειες που αφορούν το αγγλικό ποδόσφαιρο και γνωστές αγγλικές ομάδες.

Πώς, όμως, αυτό μπορεί να αφορά την Κύπρο και ποιοι μπορεί να εμπλέκονται; Ερωτήματα που αναμένεται να απαντηθούν αργότερα σήμερα, Δευτέρα 9 Αυγούστου, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πολίτης», όταν και θα δημοσιευθεί στο διαδίκτυο (στις 19:00 σύμφωνα με πληροφορίες) ολόκληρο το ντοκιμαντέρ του Al Jazeera.

Πριν από λίγο, ωστόσο, το Al Jazeera Investigates, ανέβασε στο διαδίκτυο, σε μορφή podcast, αποσπάσματα με σχολιασμό που αφορούν στο ντοκιμαντέρ, αποκαλύπτοντας τις ποδοσφαιρικές ομάδες που πρωταγωνιστούν, ενώ αποκαλύπτονται και κάποια ονόματα που εμπλέκονται. Στα δύο ηχητικά αποσπάσματα συνολικά 48 λεπτών, δεν υπάρχει κάποια αναφορά στην Κύπρο και στο γιατί αυτή η έρευνα οδήγησε εν τέλει στο περιβόητο ντοκιμαντέρ «The Cyprus Papers», οπότε θα πρέπει να αναμένουμε έως τη δημοσίευση ολόκληρου του ντοκιμαντέρ.

Τα ηχητικά αποσπάσματα είναι στην αγγλική γλώσσα:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ