Ταλιμπάν: «Καμία γυναίκα δεν μπορεί να είναι υπουργός, πρέπει μόνο να γεννούν»

Tις αναχρονιστικές απόψεις του νέου καθεστώτος των Ταλιμπάν εκφράζουν οι δηλώσεις εκπροσώπου τους για τις γυναίκες.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία: Francisco Seco


Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο με τον εκπρόσωπο των Ταλιμπάν, Sayed Zekrullah Hashimi, ο οποίος φαίνεται να δηλώνει πως οι γυναίκες δεν θα αναλάβουν ποτέ καμία υπουργική θέση στην κυβέρνηση, καθώς όπως εξήγησε αποτελεί για εκείνες ένα «βάρος το οποίο δεν μπορούν να σηκώσουν», αντιθέτως «θα πρέπει να γεννούν».


Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο TOLO News, ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν διεμήνυσε πως «οι Ταλιμπάν δεν θεωρούν τις γυναίκες το μισό της κοινωνίας» και ότι το να επιτραπεί σε μια γυναίκα να γίνει υπουργός της κυβέρνησης θα ήταν σαν «να βάζει κάτι στο λαιμό της που δεν μπορεί να κουβαλήσει».


Στο βίντεο που μεταδίδει η MailOnline, o Hashimi ξεκαθαρίζει πως οι γυναίκες οι οποίες διαδηλώνουν στους δρόμους του Αφγανιστάν δεν είναι γυναίκες του Αφγανιστάν. «Οι Αφγανές είναι εκείνες που δίνουν ζωή στους ανθρώπους του Αφγανιστάν και τους εκπαιδεύουν στα ήθη του Ισλάμ».


Οι δηλώσεις αυτές έρχονται εν μέσω φημών που θέλουν τους Ταλιμπάν να πραγματοποιούν τα επίσημα εγκαίνια της νέας τους κυβέρνησης στις 11 Σεπτεμβρίου, ανήμερα της συμπλήρωσης των 20 ετών από το τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους τον Σεπτέμβριο του 2001, "τρολάροντας" έτσι τις ΗΠΑ που ετοιμάζονται να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου.


Πηγή: news247.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ