Covid-19 positive 13 γορίλες σε ζωολογικό κήπο της Ατλάντα

Εικάζεται ότι κόλλησαν τον ιό από μέλος του προσωπικού.

Article featured image
Article featured image

Συνολικά 13 γορίλες βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, σε ζωολογικό κήπο στην Ατλάντα και εκτιμάται ότι πιθανότατα κόλλησαν τον ιό από μέλος του προσωπικού. 

Το προσωπικό ανησύχησε όταν διαπίστωσε ότι αρκετοί από τους γορίλες άρχισαν να εμφανίζουν συμπτώματα, μεταξύ άλλων καταρροή, ήπιο βήχα και απώλεια όρεξης. 

Δείγματα κοπράνων, όπως και δείγματα στοματικού και ρινικού επιχρίσματος εστάλησαν στο κτηνιατρικό διαγνωστικό κέντρο του University of Georgia και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι 13 γορίλες ήταν θετικοί στον κορωνοϊό, σύμφωνα με την εφημερίδα Atlanta Journal- Constitution. 

Ανακοίνωση που εξέδωσε ο ζωολογικός κήπος ανέφερε ότι εκτιμάται πως μέλος της ομάδας που φροντίζει τα ζώα πιθανότατα μετέδωσε τον ιό. Η εν λόγω εργαζόμενη ήταν εμβολιασμένη και έκανε χρήση ατομικών μέτρων προστασίας, ενώ ήταν ασυμπτωματική όταν πήγε στη δουλειά της, σημειώνει η ανακοίνωση. 

«Οι ομάδες παρακολουθούν πολύ στενά τους γορίλες που έχουν επηρεαστεί και ελπίζουν ότι θα αναρρώσουν πλήρως», δήλωσε ο Σαμ Ριβέρα, επικεφαλής κτηνίατρος του ζωολογικού κήπου. 

Τα δείγματα από τους γορίλες εστάλησαν για ανάλυση και στο εθνικό εργαστήριο κτηνιατρικών υπηρεσιών, στην Αϊόβα, από όπου αναμένονται τα αποτελέσματα. Σε κάποια από τα ζώα χορηγούνται μονοκλωνικά αντισώματα, ενώ άνθρωποι του ζωολογικού κήπου παρακολουθούν ιδιαίτερα τον Ozzie, έναν 60χρονο αρσενικό γορίλα που εκτιμάται ότι διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο για επιπλοκές λόγω κορωνοϊού. 

Στον ζωολογικό κήπο της Ατλάντα οι γορίλες ζουν κοντά ο ένας τον άλλον σε τέσσερις ομάδες και είναι αδύνατη η απομόνωσή τους. Όταν αναρρώσουν, θα τους χορηγηθεί το εμβόλιο Zoetis για τον κορωνοϊό, που έχει αναπτυχθεί για κτηνιατρική χρήση. Το εμβόλιο θα χορηγηθεί τις επόμενες ημέρες σε άλλα ζώα που ζουν εκεί. 


ΠΗΓΗ: LiFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ