O Μεντβέντεφ (τ)σάρωσε στον τελικό του US Open και κατέκτησε τον τίτλο

Εύκολα, απλά και ψύχραιμα κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Article featured image
Article featured image

Ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ (Νο2) ήταν κυριαρχικός στον τελικό του US Open κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς (Νο1) και με 3-0 σετ (6-4,6-4,6-4) έβαλε στοπ στα όνειρα του Σέρβου για το πολυπόθητο calendar slam. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτός ήταν ο πρώτος major τίτλος στην καριέρα τού Ρώσου τενίστα.



Ο Ντανίιλ Μεντβέντεφ (Νο2) παρουσιάστηκε απόλυτα προσηλωμένος από την αρχή του μεγάλου τελικού της Νέας Υόρκης για το US Open, δεν επηρεάστηκε ούτε στιγμή από το μεγάλο θέλω του Νόβακ Τζόκοβιτς (Νο1) για το πολυπόθητο calendar slam (να κατακτήσει κάποιος στο ίδιο ημερολογιακό έτος και τα τέσσερα Grand Slam) και επικράτησε με εκκωφαντικό τρόπο.


Απίθανη εμφάνιση από τον Ρώσο, που εκμεταλλεύτηκε την υπέρμετρη νευρικότητα του Νόλε και του στέρησε το όνειρο του calendar slam, σταματώντας το τρομερό σερί 27 συνεχόμενων νικών του σε Major τουρνουά.


Μετά από μόλις 2 ώρες και 16 λεπτά αγώνα, ο Νο2 τενίστας του κόσμου συνέτριψε τον Σέρβο και πέτυχε τη σπουδαιότερη νίκη της καριέρας του. Άλλωστε, δεν έχει ξανασυμβεί, τενίστας να κερδίζει τόσο κυριαρχικά τον Νόβακ Τζόκοβιτς, σε έναν τόσο μεγάλο τελικό!




Ο 34χρονος Σέρβος, νούμερο 1 στην παγκόσμια κατάταξη, έχει ήδη κερδίσει το Αυστραλιανό όπεν, το Ρολάν Γκαρός και το Γουίμπλετον φέτος και υπολειπόταν το αμερικανικό όπεν για να κατακτήσει ακόμη ένα ρεκόρ. Στην περίπτωση κατάκτησης του αμερικανικού τουρνουά, ο Νόλε θα έφτανε τους 21 Grand Slam τίτλους, καταφέρνοντας να ξεπεράσει τους Ρότζερ Φέντερερ και Ράφα Ναδάλ -που έχουν από 20- ενώ θα γινόταν ο πρώτος τενίστες από το 1969 και τον Ροντ Λέιβερ που θα είχε κατακτήσει και τα τέσσερα Grand Slam της σεζόν. 


Σε έναν τελικό που κυριάρχησαν τα πάμπολλα λάθη του Τζόκοβιτς και η απίθανη ψυχραιμία του Μεντβέντεφ στις κρίσιμες στιγμές, ο 25χρονος έγινε ο πρώτος Ρώσος που κατακτά το US Open, μετά τον Μάρατ Σάφιν, που κατέκτησε τον τίτλο στη Νέα Υόρκη πριν από 21 χρόνια (2000).



Στις δηλώσεις του μετά το ματς, o Μεντβέντεφ ευχαρίστησε τη σύζυγό του, Ντάρια εκφράζοντας την αγάπη του και γνωστοποιώντας πως ο τελικός ήταν την ημέρα της τρίτης επετείου γάμου τους. 


«Αν χάσω, πρέπει να βρω γρήγορα ένα δώρο. Οπότε, πρέπει να κερδίσω, σκέφτηκα πριν το ματς» είπε αστειευόμενος για το δώρο γάμου και καταχειροκροτούμενος από το κοινό. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ