Ο Παύλος φόρεσε νυφικό και απάντησε στους 160 «επιφανείς» που αντιτάσσονται στους γκέι γάμους

Όταν «σφάζεις» την «επιφανή κανονικότητα» με το γάντι… και το ασορτί νυφικό!

Article featured image
Article featured image


O αγαπημένος Παύλος Χάππιλος του MasterChef, φορώντας μπλούζα με τον Ζακ Κωστόπουλο, εξήγησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram την απόφασή του να φορέσει νυφικό στο Athens Pride.

Με ανάρτησή του στο Ιnstagram, εξηγεί πως η συγκεκριμένη κίνηση ήταν μία οφειλόμενη απάντηση προς τους «160 επιφανείς Έλληνες» που με επιστολή τους στον πρωθυπουργό τάσσονται κατά του γάμου των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων. Μια σχεδόν εμετική επιστολή, η οποία εν έτει 2021 έχει (δυστυχώς) χώρο και λόγο. Υπενθυμίζουμε ότι ακαδημαϊκοί, δικαστικοί, στρατιωτικοί, πρέσβεις, επιχειρηματίες, καθηγητές πανεπιστημίων και πολλοί άλλοι εξέφρασαν τη διαφωνία τους με το πόρισμα της Επιτροπής Σισιλιάνου υπέρ της θεσμοθετήσεως του γάμου των ομοφυλοφίλων, δηλώνοντας την αντίθεσή τους σε πρωτοβουλίες που προωθούν την εξίσωση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων. Οι 160 επιφανείς όπως θα λέγαμε οι 300 του Λεωνίδα. Ο καθείς θα μείνει στην ιστορία, βέβαια, για διαφορετικό λόγο.

«160 επιφανείς Έλληνες έγραψαν μια επιστολή με την οποία εκφράζουν την αντίθεσή τους στους gay γάμους. Η απάντησή μου ήταν να φορέσω νυφικό στο Pride», εξήγησε ο αγαπημένος παίκτης του Masterchef, Παύλος Χάππιλος, που επανειλημμένα μέσα από το σόου έχει μιλήσει για τη διαφορετικότητα και τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Μίλησε, δηλαδή, για τα αυτονόητα.

Ο Παύλος Χάππιλος σχολίασε την επιστολή που είδε το φως της δημοσιότητας μία ημέρα πριν από το Pride, αποκρούοντας αποστομωτικά τις ομοφοβικές αιτιάσεις των «160 επιφανών Ελλήνων» περί οικογένειας, υπογεννητικότητας, κ.λπ.

Παυλοςνυφικό.jpg



«Αυτό ήθελα να εκφράσω με την επιλογή μου (να φορέσω νυφικό), η οποία στο κάτω κάτω fun είναι, πλάκα έχει, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να τα παίρνουμε όλα τόσο στα σοβαρά. Καταλαβαίνω ότι για τους περισσότερους, ο gay γάμος δεν λέει κάτι, αλλά θέλω να καταλάβετε ότι υπάρχουν πραγματικές επιπτώσεις με τις νομοθετικές αλλαγές. Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι τόσο κακό να δώσεις ένα νομοθετικό πλαίσιο που να προστατεύει τη gay κοινότητα. Δεν στερεί το δικαίωμα από οποιοδήποτε άλλο απλά εμπλουτίζει την ελευθερία του κόσμου».

Στη συνέχεια, ο γνωστός σεφ είπε, «Εμείς δεν προσπαθούμε να καταστρέψουμε τον θεσμό της οικογένειας, αντιθέτως προσπαθούμε να τον εμπλουτίσουμε».

«Το Pride γενικότερα πάντα ήταν μια πολιτική οργάνωση και πορεία, πολλά μέλη της κοινότητας δε νιώθουν ασφαλείς να κυκλοφορούν στους δρόμους, και αυτό δεν είναι ψέμα ή υπερβολή, στην Ελλάδα ιστορικά έχουν υπάρξει πολλά θύματα βίας», πρόσθεσε τέλος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ