Τι είναι τα σπίτια-pod που θα αλλάξουν τους δρόμους του Λονδίνου;

Ένα νέο, φιλόδοξο project που θα δώσει λύση σε ένα πρόβλημα που χρονολογείται.

Article featured image
Article featured image


Μια καινούργια λύση στέγασης βρέθηκε για τους άστεγους του Λονδίνου με βιώσιμο και οικονομικά αποδοτικό τρόπο. Οι οργανισμοί The Salvation Army, Citizens UK και η εταιρεία Hill Group συνεργάζονται για να χτίσουν μέχρι και 200 σπίτια τύπου «Pod» σε μικρά κομμάτια γης μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Κάθε ατομική μονάδα θα είναι πλήρως επιπλωμένη με κουζίνα και τουαλέτα, ενώ σύμφωνα με τους οικοδόμους θα είναι «σούπερ αποτελεσματικά» όσον αφορά στην κατανάλωση ενέργειας. Το κόστος παρασκευής των «Pods» υπολογίζεται γύρω στις £47,000 και η ενοικίασή τους θα κυμαίνεται στις £5 εβδομαδιαίως.


Το πρότζεκτ ακολουθεί την επιτυχία ενός ανάλογου πρότζεκτ στο Ίλφορντ του ανατολικού Λονδίνου, όπου είχαν χτιστεί 60 σπίτια «Pod». Έμπνευση για τις δωρεές προς τις δράσεις, ήταν ο 10χρονος Malachi Justin, ο οποίος έδινε τα λεφτά που του έφερνε η νεράιδα των δοντιών σε δωρεές για αστέγους.

pod-homes.jpg
Φωτογραφία:The Salvation Army / Ο μικρός Malachi επισκέπτεται το συγκρότημα κατοικιών στο Ilford, του οποίου υπήρξε εμπνευστής.


Οι ακριβείς τοποθεσίες των καινούργιων Pods δεν είναι γνωστές ακόμα, αφού τα συμβούλια και οι ιδιοκτήτες γης ψάχνουν να βρουν κατάλληλα μέρη για την υλοποίηση του έργου. Παράλληλα, προσπαθούν να εμπλέξουν στο πρότζεκτ και το υπουργείο στέγασης.


Σύμφωνα με δεδομένα που κυκλοφόρησαν τον Απρίλη από το Chain (Combined Homelessness and Information Network), περισσότερα από 3,000 άτομα βρέθηκαν να κοιμούνται σε άθλιες συνθήκες κατά τη διάρκεια του τρίτου κύματος κορωνοϊού στο Λονδίνου, μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου 2021.


Με πληροφορίες από Time Out.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ