Ένας Ταλιμπάν ξεναγεί δημοσιογράφους στη βίλα του πρώην Αφγανού αντιπροέδρου [ΒΙΝΤΕΟ]

Η πολυτελέστατη έπαυλη του περιβόητου πολέμαρχου, Abdul Rashid Dostum, είναι πλέον το (νέο) σπίτι 150 Ταλιμπάν.

Article featured image
Article featured image


Περισσότεροι από 150 μαχητές των Ταλιμπάν έχουν καταλάβει την κατοικία του πρώην Αφγανού αντιπροέδρου, σύμφωνα με ένα μικρό ντοκιμαντέρ των New York Times.

Η βίλα ανήκε σε έναν από τους ισχυρότερους άνδρες του Αφγανιστάν και πολέμιο των Ταλιμπάν, τον διαβόητο Αφγανό πολέμαρχο Abdul Rashid Dostum. Ο ίδιος, σύμφωνα με το Reuters, διέφυγε στο Ουζμπεκιστάν στις αρχές του Αυγούστου, πριν ακόμη οι Ταλιμπάν εισέλθουν στην Καμπούλ και την καταλάβουν.



Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει έναν μαχητή των Ταλιμπάν, τον Jawad Abuzar, να ξεναγεί την ομάδα των New York Times στην πολυτελέστατη βίλα που μεταξύ άλλων διαθέτει σπα, πισίνα, ενυδρεία ψαριών και έναν καταπληκτικό κήπο, εκεί όπου τώρα πια οι Ταλιμπάν απολαμβάνουν το τσάι τους.

Όπως ανέφερε ο ίδιος: «Αυτή είναι η πρώτη φορά που βλέπω ένα τέτοιο μέρος. Παρότι ζω στην πόλη, αυτό το πράγμα πρώτη φορά το αντικρίζω. Εμείς περάσαμε τη ζωή μας στα βουνά και τις ερήμους».

«Οι πολιτικοί μας, πλούσια άτομα και με μεγάλη ισχύ, κατάφεραν να χτίσουν τέτοια σπίτια, αφαιμάζοντας τον λαό μας», ανέφερε περαιτέρω.

Το βίντεο δείχνει επίσης τους μαχητές των Ταλιμπάν οπλισμένους να στέκονται γύρω από ένα τραπέζι, να τρώνε και να προσεύχονται μαζί. Περπατούν στους δρόμους της Καμπούλ και περιμένουν εντολές από τη νέα κυβέρνηση που συστάθηκε τις προηγούμενες μέρες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ