Το Υπουργείο Παιδείας επιδιώκει να «σκίσει» και τον Γιώργο Γαβριήλ

Μετά την αγγλική φιλολογία παίρνει (και πάλι) σειρά η τέχνη.

Article featured image
Article featured image


Κεντρική Φωτογραφία: City Free Press


Ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής της Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας θα βρεθεί στις 6 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί, ο εκπαιδευτικός-ζωγράφος Γιώργος Γαβριήλ.

Ο ίδιος μιλώντας στο «Μεσημέρι και Κάτι», ανέφερε ότι «η Επιτροπή και το ΥΠΠΑΝ καταργεί ή και μου απαγορεύει το δικαίωμα στην έκφραση, καταργεί το δικαίωμα των εκπαιδευτικών να δημιουργούν στον ελεύθερό τους χρόνο», προσθέτοντας ότι «Οριοθετούν την τέχνη, τη σκέψη και τη δημιουργικότητα των καλλιτεχνών».

«Απαγορεύουν το δικαίωμα των καλλιτεχνών να μπορούν να αφουγκράζονται το πολιτικοκοινωνικό γίγνεσθαι της εποχής τους. Απαγορεύουν την κριτική σκέψη. Το έργο μου δεν έχει καμιά σχέση με τα εκπαιδευτικά μου καθήκοντα. Δεν έχω κανένα πρόβλημα ούτε με γονείς, ούτε με μαθητές, ούτε με εκπαιδευτικούς», σημείωσε περαιτέρω.




Το κατηγορητήριο

- Παραβίαση καθηκόντων και ευθυνών ως Διευθυντής.

- Σε εθνικές επετείους και θρησκευτικές εορτές παρέλειψε να εκτελέσει οδηγίες και εντολές της αρμόδιας αρχής.

- Θίγει και προσβάλλει πολιτειακούς και θρησκευτικούς θεσμούς, θρησκευτικά σύμβολα και θρησκευτικά σύμβολα και ιστορικά εθνικά πρόσωπα της Κύπρου.

- Δυσφήμιση της εκπαιδευτικής υπηρεσίας / κλονίστηκε η συμπεριφορά του κοινού προς αυτή (σ.σ εκπαιδευτική υπηρεσία).

- Δεν είχε την πρέπουσα συμπεριφορά προς το κοινό.


Η επιτροπή μπορεί να προβεί σε επίπληξη ή ακόμη και σε δίωξη από το σχολείο. «Ο ίδιος είπε ότι το θεωρεί ακραίο (σ.σ την απόλυση), αλλά όλα είναι πιθανά πλέον», είπε ο εκπαιδευτικός.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ