Το Υπουργικό ζήτησε τον τερματισμό της ποινικής δίωξης εναντίον του Γιώργου Γαβριήλ

Μετά το πλήθος αντιδράσεων που προκλήθηκαν.

Article featured image
Article featured image


Στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έθεσε προς συζήτηση το θέμα που προέκυψε αναφορικά με τη δίωξη του Διευθυντή Γυμνασίου κ. Γιώργου Γαβριήλ.

Κατά τη συζήτηση διαπιστώθηκε παραβίαση του γράμματος και του πνεύματος των κανονισμών που διέπουν τη συμπεριφορά των λειτουργών και των διευθυντών της εκπαίδευσης.

Παρά ταύτα, προστίθεται, και ενόψει του γεγονότος ότι πολιτικές δυνάμεις και φορείς των Γραμμάτων και των Τεχνών θεώρησαν πως διώκεται η ελευθερία καλλιτεχνικής έκφρασης, έστω και αν για μεγάλη μερίδα πολιτών αποτελεί πρόκληση και προσβολή προς θεσμούς, το Υπουργικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τον Υπουργό Παιδείας, όπως προς αποφυγή δημιουργίας εσφαλμένων εντυπώσεων για τις προθέσεις της Κυβέρνησης, απευθυνθεί στον Γενικό Εισαγγελέα προς άμεσο τερματισμό της πειθαρχικής δίωξης του συγκεκριμένου Διευθυντή Γυμνασίου.

Τι λέει ο Γιώργος Γαβριήλ

Μιλώντας στο SigmaLive, ο κ. Γαβριήλ ευχαρίστησε τα Μέσα ενημέρωσης, τα κόμματα που τον στήριξαν, καθώς και τους φορείς των Τεχνών και των Γραμμάτων.

«Αποδείξαμε ότι μπορούμε να ανατρέψουμε αποφάσεις και πολιτικές», πρόσθεσε.

Καταληκτικά τόνισε ότι θα συνεχίσει να δημιουργεί και να αφουγκράζεται το πολιτικό γίγνεσθαι.


Πηγή: Sigmalive

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ