Και επίσημα Έλληνες η μητέρα και ο μικρός αδερφός του Greek Freak

«Στο πρόσωπό σας αντικατοπτρίζεται η Ελλάδα που θέλουμε, η Ελλάδα που μάς κάνει περήφανους», δήλωσε ο Μητσοτάκης.

Article featured image
Article featured image

Η συγκινητική τελετή στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για την πολιτογράφηση ως Ελλήνων πολιτών, της μητέρας και του αδελφού του Γιάννη Αντετοκούνμπο, έλαβε χώρα χθες το απόγευμα.

Η σχετική απόφαση για την επίσημη και τιμητική «ελληνοποίηση» της Βερόνικας και του Άλεξ Αντετοκούνμπο, είχε εκδοθεί από τις 9 Σεπτεμβρίου και χθες έγινε η προβλεπόμενη ορκωμοσία. Για την τελετή αυτή βρέθηκε στο Μαξίμου και ο πρωταθλητής του ΝΒΑ, ο οποίος δεν έκρυβε τη χαρά του για την όλη υποδοχή και τη διαδικασία.

5376797.jpg
Φωτογραφία: Eurokinissi



Ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στην τελετή, είπε: «Στο πρόσωπό σας, στο πρόσωπο όλης της οικογένειας Αντετοκούνμπο, αντικατοπτρίζεται η Ελλάδα που θέλουμε: η Ελλάδα που προσπαθεί, αγωνίζεται, ξεπερνά τις δυσκολίες, κρατά ενωμένη την οικογένειά της. Είναι η Ελλάδα που μας κάνει περήφανους».


giannis1.jpg
Εικόνα από την πολιτογράφηση της μητέρας και του μικρότερου αδερφού του Γιάννη Αντετοκούνμπο. ΦΩΤΟ: INTIME



Είχε δε την ευκαιρία να συζητήσει με τη Βερόνικα, τον Γιάννη και τον Άλεξ Αντετοκούνμπο για τις εμπειρίες και τους στόχους της οικογένειας, κυρίως δε για τη στενή σχέση που (θέλουν πάντα να) έχουν με την Ελλάδα.



Σημειωτέον ότι σε δηλώσεις του, μετά την ορκωμοσία, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τόνισε ότι «πάντα νιώθαμε Ελληνες, αλλά τώρα, που πήραμε την ελληνική ιθαγένεια, είμαστε πολύ χαρούμενοι». Στο σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, αναφέρεται ότι η Βερόνικα και ο Άλεξ Αντετοκούνμπο έχουν συμβάλει «στην προβολή της Ελλάδας σε όλη την υφήλιο μέσω των αθλητικών επιδόσεων πολύ υψηλού επιπέδου των παιδιών της οικογένειας, Γιάννη, Θανάση και Κώστα, και έχουν οργανώσει δράσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης για μη προνομιούχες κοινωνικές ομάδες, αποδεικνύοντας το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που χαρακτηρίζει αυτήν τη σπουδαία οικογένεια μεταναστών, η οποία αποτελεί θετικό πρότυπο σεμνότητας, ήθους και σκληρής δουλειάς».



Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ