Όταν ο φόβος της κακοποίησης ξεπερνά την ανάγκη για επιβίωση, σημαίνει ότι έχουμε αποτύχει

Το βίντεο με την έγκυο γυναίκα που επιχειρεί να πηδήξει από το παράθυρο για να γλιτώσει από τον κακοποιητή της είναι η απόδειξη.

Article featured image
Article featured image


Όταν μια έγκυος γυναίκα επιχειρεί να πηδήξει από το παράθυρο, θέτοντας την ίδια και το παιδί της σε θανάσιμο κίνδυνο, σημαίνει ότι έχουμε αποτύχει. Όλες εκείνες τις φορές που επιλέξαμε να μην μπλέξουμε και να κωφεύσουμε. Όταν η ανάγκη να γλυτώσεις από τον κακοποιητή είναι πιο μεγάλη από την ίδια την ανάγκη για επιβίωση, σημαίνει, επίσης, ότι η πατριαρχία έχει αποτύχει παταγωδώς.

Είναι η στιγμή που μια έγκυος 10 εβδομάδων επιχειρεί να πηδήξει από το παράθυρο του δεύτερου ορόφου για να γλιτώσει από τον ξυλοδαρμό του συζύγου της.

Στο βίντεο που δημοσιεύει η βρετανική Daily Mail και κατέγραψαν γείτονες στο στο Ντούκε ντε Κάξιας του Ρίο ντε Τζανέιρο, βλέπουμε την 35χρονη Μαρία Χοσέ να βγάζει το πόδι της έξω από το παράθυρο, ενώ ο 32χρονος σύζυγός της Βίτορ Μπατίστα την τραβάει μέσα στο διαμέρισμα.




Για καλή τύχη της Μαρία Χοσέ, γείτονες κάλεσαν την αστυνομία και ο Μπατίστα συνελήφθη. Ο ίδιος φέρεται να ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι εξοργίστηκε επειδή βρήκε ένα σημείωμα που είχε γράψει η σύζυγός του, με το οποίο ζητούσε βοήθεια.

Η Μαρία δήλωσε σε βραζιλιάνικα ΜΜΕ ότι ο Μπατίστα, με τον οποίο είναι παντρεμένη εδώ και δύο χρόνια την χτυπούσε επανειλημμένα κατά τη διάρκεια της σχέσης τους και ότι απειλούσε εκείνη και τον τεσσάρων ετών γιο της. «Ήταν κτητικός και ζηλιάρης. Δεν με άφηνε ούτε στον δρόμο να βγω και έχασα τη δουλειά μου», συγκλονίζει η γυναίκα.

«Αν οι γείτονες δεν είχαν καλέσει την αστυνομία, το θύμα θα μπορούσε να ήταν νεκρό», δήλωσε η αστυνομικός Φερνάντα Φερνάντες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ