«Είναι έγκλημα να φοράς σορτς;»

Ανάγκασαν φοιτήτρια να καλύψει τα πόδια της με κουρτίνα στην Ινδία!

Article featured image
Article featured image

Μια 19χρονη Ινδή, που εμφανίστηκε με σορτς για να δώσει εξετάσεις, αναγκάστηκε να τυλίξει μια κουρτίνα γύρω από τα πόδια της, επειδή εκπαιδευτικός είχε αντιρρήσεις για τα ρούχα της. 

Η Jublee Tamuli έκανε διαδρομή 70 χιλιομέτρων μαζί με τον πατέρα της, προκειμένου να πάει στην πόλη Tezpur και να δώσει εξετάσεις, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ. Ο πατέρας της έσπευσε σε ένα κατάστημα για να αγοράσει παντελόνι, αλλά εκείνη ανέφερε ότι πήρε την κουρτίνα, επειδή το τεστ χρονομετρούνταν. 

Αργότερα περιέγραψε αυτό που βίωσε ως την «πιο εξευτελιστική στιγμή της ζωής μου». «Είναι έγκλημα να φοράς σορτς;», ρώτησε τους δημοσιογράφους έξω από το εξεταστικό κέντρο. «Όλα τα κορίτσια φορούν σορτς. Αν δεν ήθελαν να τα φοράμε, θα έπρεπε να το αναφέρουν αυτό στα έγγραφα για τις εξετάσεις», συμπλήρωσε. 

Το περιστατικό συνέβη την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια των εξετάσεων εισαγωγής σε γεωπονικό πανεπιστήμιο, οι οποίες διεξάγονταν στο Ινστιτούτο Φαρμακευτικών Επιστημών, σύμφωνα με την εφημερίδα The Indian Express. 

«Δεν έκαναν ελέγχους για τα πρωτόκολλα για τον κορωνοϊό, για μάσκες ή ακόμη και έλεγχο θερμοκρασίας… αλλά έκαναν έλεγχο για σορτς», ανέφερε η 19χρονη, σύμφωνα με την εφημερίδα. 

Η Tamuli υπογράμμισε ότι τα έγγραφα για τις εξετάσεις δεν όριζαν κάποιο ενδυματολογικό κώδικα και ότι οι φύλακες της επέτρεψαν να μπει στο Ινστιτούτο, αλλά ένας εκπαιδευτικός δεν την άφησε να μπει στον χώρο των εξετάσεων. ασυγκίνητος. 

Το περιστατικό προκάλεσε αντιδράσεις στα social media. Πολλοί χαρακτήρισαν τη συμπεριφορά του εκπαιδευτικού «εξοργιστική» και «γελοία» μεταξύ άλλων. 

Συχνά γίνονται αναφορές για ενδυματολογικούς περιορισμούς σε διάφορες περιοχές της Ινδίας, ιδιαίτερα για γυναίκες και κορίτσια και κάποιοι κατηγορούν το δυτικό ντύσιμο για τον «ηθικό ξεπεσμό» των νέων. 

Μάλιστα, τον Μάρτιο ο Tirath Singh Rawat, ο τότε επικεφαλής της επαρχίας Uttarakhand, κατηγορήθηκε για μισογυνισμό όταν επέκρινε δημοσίως μια γυναίκα που φορούσε σκισμένο τζιν σε πτήση. 

Τέτοιες απόψεις κάποιες φορές μπορεί να έχουν τραγικές συνέπειες. Τον Ιούλιο μία 17χρονη στην επαρχία Uttar Pradesh φέρεται να ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από συγγενείς της, επειδή δεν ήθελαν να φοράει τζιν. 


ΠΗΓΗ: LiFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ