Ένας Ιταλός ζει σαν Χόμπιτ σε χομπιτόσπιτο

«Κάποιοι νομίζουν ότι προσπαθώ να ξεφύγω από την πραγματικότητα. Ούτε καν. Ζω το όνειρό μου, την περιπέτειά μου».

Article featured image
Article featured image

'Οταν ο Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν έγραφε «Το Χόμπιτ» που εκδόθηκε για πρώτη φορά στο μακρινό 1937, ίσως δεν μπορούσε να φανταστεί ούτε ο ίδιος πως στο μέλλον ένας αναγνώστης του βιβλίου θα έχτιζε στ' αλήθεια το ήρεμο χωριό των πρώτων σελίδων, ζώντας γαλήνια, σαν Χόμπιτ.


Ο 37χρονος Ιταλός ζαχαροπλάστης Νίκολα Τζεντίλε όμως, έκανε ακριβώς αυτό: ντύνεται σαν Χόμπιτ, ζει σαν Χόμπιτ και μεταμορφώνει 20.000 τετραγωνικά μέτρα γης στην εξοχή του Bucchianico, σε χωριό των Χόμπιτ.

Screenshot 2021-09-17 at 7.53.14 PM.png


Πρωταγωνιστές του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, ανακάλυψαν τον λογαριασμό του Τζεντίλε στο Instagram με εικόνες από την ήσυχη ζωή του, και του έστειλαν ένα βίντεο εκφράζοντας τον θαυμασμό τους για την οικοδόμηση του τολκινικού Shire, βγαλμένου μέσα από τις υπέροχες ιστορίες για τη Μέση γη. 


Ο κινηματογραφικός Φρόντο, ο ηθοποιός Elijah Wood που ενσάρκωσε τον μυθιστορηματικό ήρωα στα φιλμ του Πίτερ Τζάκσον, απευθύνθηκε στον Τζεντίλε στα ιταλικά. “Ciao, sono Frodo", «Γεια, είμαι ο Φρόντο» ακούγεται να λέει ο διάσημος πρωταγωνιστής. «Ελπίζω αυτό το μήνυμα να σε βρίσκει χαρούμενο και υγιή. Επισκέφτηκα τη σελίδα σου στο Instagram και είναι εκπληκτικό αυτό που κάνεις. Λατρεύω τα ρούχα, τις φωτογραφίες μπροστά από φωτιές, καπνίζοντας πίπα. Είναι τόσο όμορφα. Εξαιρετικά! Ανυπομονώ να δω την πρόοδο και θα σε ακολουθώ στο Instagram. Είναι εκπληκτικό. Αν ποτέ βρεθώ στα δάση σου, στο Shire σου, θα χαρώ πάρα πολύ να σε επισκεφτώ». 

Μιλώντας στον Guardian, ο Τζεντίλε είπε πως τα βιβλία και οι ταινίες δεν ήταν αρκετά για να ικανοποιήσουν το πάθος του για τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. «Αποφάσισα ότι ήθελα να ζήσω την ζωή μου ως Χόμπιτ στο απόλυτο (...) Κάποιοι νομίζουν ότι προσπαθώ να ξεφύγω από την πραγματικότητα. Ούτε καν. Ζω το όνειρό μου, την περιπέτειά μου. Αγοράζοντας αυτό το κομμάτι γης, απομάκρυνα από αυτό μία πραγματικότητα που δεν μου άρεσε και το διαμορφώνω όπως θέλω». 


Στα τέλη Αυγούστου, ο Τζεντίλε περπάτησε με την Συντροφιά του - φίλους και φανς του Άρχοντα - 300 χιλιόμετρα, από το Τσιέτι ως την Νάπολη, διασχίζοντας βουνά και ποτάμια, για να ρίξουν το Δαχτυλίδι στο κρατήρα του ηφαιστείου Βεζούβιου. Κάποιοι ήταν σαν χόμπιτ και άλλοι σαν Ελφ. 

«Η γη σήμερα απειλείται από τη μόλυνση και την κλιματική κρίση, που είναι εχθροί τρομακτικοί όπως και ο Σάουρον. Θέλαμε να δείξουμε ότι η Γη μας, όπως η Μέση Γη, πρέπει να σωθεί και προστατευθεί». 


Ο Τζεντίλε ανοίγει την καρδιά του για τα μηνύματα που δέχτηκε από τους ηθοποιούς του Lord of the Rings. «Βλέποντας την ανθρωπιά τους, το συναίσθημά τους για το πρότζεκτ μου, γέμισα από υπερηφάνεια και χαρά. Κατάλαβα ότι είναι πολύ ταπεινοί, απλοί άνθρωποι. Τώρα που το σκέφτομαι ο Wood, ο Boyd και ο Astin είναι πραγματικά Χόμπιτ».

ΠΗΓΗ:LiFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ