Παραολυμπιακοί Αγώνες: «Χρυσός» ο Θανάσης Γκαβέλας με παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μέτρα

Πραγματοποίησε μια σπουδαία κούρσα και κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Article featured image
Article featured image


Ο Θανάσης Γκαβέλας πραγματοποίησε σπουδαία κούρσα και με παγκόσμιο ρεκόρ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα στην κατηγορία Τ11! Ο Ελληνας αθλητής είχε κάνει παγκόσμιο ρεκόρ και στον προκριματικό και πήγε ως ακλόνητο φαβορί στον τελικό, επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά.


Μαζί με τον Σωτήρη Γκαραγκάνη που είναι ο συνοδός του στον αγώνα, έκαναν εκπληκτική κούρσα και έσπασαν το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ που ήταν 10.88 από τον προκριματικό. Τεράστια επιτυχία για τον Γκαβέλα, που είναι ξάδερφος του Μεσογειονίκη Αρη Γκαβέλα, αλλά και για τον Γκαραγκάνη, ο οποίος θυσίασε τη συμμετοχή του στο πανελλήνιο πρωτάθλημα προκειμένου να βοηθήσει τον Γκαβέλα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες και να δικαιώνεται για την επιλογή του.


Αυτό είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στην διοργάνωση και το όγδοο μετάλλιο συνολικά καθώς η χώρα έχει κατακτήσει ήδη δύο αργυρά και πέντε χάλκινα μετάλλια.


Πηγή: gazzetta.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ