Πλήθος κόσμου μαζεύτηκε έξω από το σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη για να τον αποχαιρετήσει [ΕΙΚΟΝΕΣ]

«Ήταν πολύ καλός άνθρωπος, σπουδαίος άνθρωπος. Να τον αγαπάτε», ήταν τα λόγια της κόρης του.

Article featured image
Article featured image


Κλίμα συγκίνησης επικράτησε έξω από το σπίτι του κορυφαίου δημιουργού, Μίκη Θεοδωράκη, που «έφυγε» σήμερα σε ηλικία 96 ετών. Φίλοι, συγγενείς, γείτονες, καλλιτέχνες, συγκεντρώθηκαν έξω από την κατοικία του στη συμβολή των οδών Επιφανούς και Γαριβάλδι στο κέντρο της Αθήνας, για να αποχαιρετήσουν τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη, κρατώντας άσπρα και κόκκινα λουλούδια.Στο σπίτι του μεγάλου δημιουργού βρέθηκαν ο Γιώργος Νταλάρας με τη σύζυγό του Άννα Νταλάρα, ο Γιώργος Λιάνης καθώς και ο Βασίλης Λέκκας. Την ίδια ώρα πλήθος κόσμου που επίσης βρέθηκε έξω από το σπίτι του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, ξέσπασε σε χειροκροτήματα, φωνάζοντας «αθάνατος». Την ώρα που απομακρυνόταν το φέρετρο, η Μαρίζα Κωχ αποχαιρέτησε τον Μίκη Θεοδωράκη ρίχνοντας κλαδιά βασιλικού.

Μίκης 2.jpg
Φωτογραφία: Εurokinissi

Μίκης 3.jpg
Φωτογραφία: ΕurokinissiΦανερά συγκινημένη η κόρη του, Μαργαρίτα Θεοδωράκη μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε ότι η κατάσταση της υγείας του τις τελευταίες μέρες είχε επιδεινωθεί πολύ. «Ήταν πολύ καλός άνθρωπος, σπουδαίος άνθρωπος. Να τον αγαπάτε», τόνισε.

margarita-theodoraki.jpg
Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη/Φωτογραφία: Intimenews-Παναγιώτης Τζάμαρος«Για μένα ήταν πιο ξεχωριστός θα τολμήσω να το πω και από τον θάνατο του πατέρα μου. Έζησα κοντά του σαν γιος του. Η απώλεια είναι τεράστια. Παράλληλα νιώθω και μια χαρά μέσα μου, όχι μόνο λύπη γιατί αυτός ο άνθρωπος που φεύγει τώρα, ήταν τόσο γεμάτος από Ελλάδα που ξεχειλίζει, και αυτήν την εισπράττω συνέχεια. Είμαι γεμάτος από την Ελλάδα του Μίκη, από τον ίδιο τον Μίκη. Στεναχωριέμαι αλλά ταυτόχρονα είμαι πολύ περήφανος, χαρούμενος γιατί ξέρω ότι έφυγε ο τελευταίος επιφανής Έλληνας, γιατί αυτό ήταν ο Θεοδωράκης αλλά οι Έλληνες ξέρουν κι έχουν τρόπους να τιμούν τους μεγάλους απόντες», ανέφερε συναισθηματικά φορτισμένος ο Γιώργος Λιάνης.

Μίκης 4.jpg
Φωτογραφία: Εurokinissi


Μίκης.jpg
Φωτογραφία: Εurokinissi


Μίκης 8.jpg
Φωτογραφία: Εurokinissi«Ήταν ένας άνθρωπος με μυαλό, ένας πολύ καλός άνθρωπος. Το μυαλό του ήταν ξουράφι», λέει ο Δημήτρης Δούγιας που για 45 χρόνια ερχόταν κάθε πρωί και του έφερνε εφημερίδες. «Από χθες διεκόπη η συνεργασία και μου είπαν να μην ξαναφέρω», προσθέτει.Πηγή: Ιωάννα Καρδάρα/ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ