«Είμαι 100% σίγουρος ότι θα πεθάνω. Δεν υπάρχει ελπίδα για μένα»

Ο Αφγανός «Gabir» κάνει έκκληση στη διεθνή κοινότητα για τη ζωή του, λίγο μετά που Ταλιμπάν διαμέλησαν τον σύντροφό του για παραδειγματισμό.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία: AP Photos/Massoud Hossaini


Για να προστατεύσει την ταυτότητά του, ο 26χρονος με το ψευδώνυμο «Gabir» ανέφερε στο “i” ότι όταν η πόλη καταλήφθηκε από τους Ταλιμπάν στις 15 Αυγούστου, αυτός και ο φίλος του κάθονταν σε ένα εστιατόριο στην Καμπούλ. Στη συνέχεια και δύο επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Αργότερα ο Gabir δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με τον σύντροφό του, καθώς το τηλεφωνικό του σήμα και η σύνδεσή του στο διαδίκτυο είχαν πέσει.

«Στις 5 – 6, ο αδελφός μου, μου είπε ότι κάτι συνέβη και ότι 'πρέπει να επικοινωνήσω με τους φίλους μου'. Όταν προσπάθησα να τους καλέσω, το τηλέφωνο όλων ήταν κλειστό». O Gabir ανακάλυψε τελικά από έναν φίλο του ότι όταν οι Ταλιμπάν εντόπισαν τον 24χρονο σύντροφο του, τον σκότωσαν.

Μαζί με τους Ταλιμπάν ήρθαν δυο αυτοκίνητα και αφού ρώτησαν τον 24χρονο που είναι το σπίτι του, στην συνέχεια τον χτύπησαν άγρια. Τον πήραν μακριά, σε άγνωστη τοποθεσία και τον σκότωσαν.

«Στη συνέχεια είπαν ότι επέστρεψαν με το σώμα [πίσω] και το έκοψαν σε κομμάτια για να δείξουν στους ανθρώπους ότι αυτό κάνουν στους ομοφυλόφιλους».

Ο Gabir με τον σύντροφο του ήταν μαζί για οκτώ μήνες και σχεδίαζαν να φύγουν από το Αφγανιστάν για να παντρευτούν. Μετά τον φρικτό θάνατο του συντρόφου του, ο Gabir έπρεπε να κρυφτεί για να γλυτώσει από τις πράξεις φρίκης των Ταλιμπάν.



Πρόσφατα έλαβε μια ανώνυμη κλήση από κάποιον που του είπε: «Ξέρω ότι είσαι ομοφυλόφιλος, πριν από τη κατάληψη της Καμπούλ γνωρίζαμε τα πάντα για σένα, έχεις τρεις ή τέσσερις φίλους που είναι ομοφυλόφιλοι, έχεις έναν φίλο. Μόλις εγκατασταθούμε εδώ στην Καμπούλ, δεν θα σας αφήσουμε να ζήσετε. Αν σε βρούμε, θα σε σκοτώσουμε ».

Από τότε, ο Gabir τράπηκε σε φυγή. «Είμαι 100 % σίγουρος ότι θα πεθάνω. Δεν υπάρχει ελπίδα για μένα».

Σε ένα μήνυμα προς τη βρετανική κυβέρνηση, ο Gabir ανέφερε: «Απλώς θέλω να φύγω από αυτήν τη χώρα. Δεν θέλω να πεθάνω. Δεν θέλω να με σκοτώσουν και να με κόψουν σε κομμάτια όπως έκαναν στον φίλο μου. Αξίζουμε να ζούμε … Παρακαλώ, παρακαλώ, παρακαλώ, σώστε μας».

Η κοινότητα των ΛΟΑΤ+ Αφγανών έχει μείνει απροστάτευτη, «χωρίς καμία επιλογή» μετά την κατάληψη των Ταλιμπάν.

Ο Αφγανός συγγραφέας Νεμάτ Σαντάτ, ο οποίος είναι ανοιχτά γκέι, είπε πρόσφατα στο PinkNews ότι οι Ταλιμπάν θα «ξεφορτωθούν και θα εξοντώσουν» την κοινότητα των ΛΟΑΤ+. «Μπορούν είτε να περιμένουν έναν αργό θάνατο είτε έναν γρήγορο θάνατο».



ΠΗΓΗ: avmag.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ