Η ηλικία των γηραιότερων δίδυμων αδελφών στον κόσμο που κατέκτησαν το Ρεκόρ Γκίνες

Κατέρριψαν το προηγούμενο ρεκόρ που ήταν 107 χρόνια και 175 ημέρες.

Article featured image
Article featured image


Δύο αδελφές από την Ιαπωνία πιστοποιήθηκαν από το Guinness World Records ως οι γηραιότερες δίδυμες στον κόσμο, ηλικίας 107 ετών και πάνω από 300 ημερών.

Οι Ουμένο Σουμιγιάμα και Κούμε Κοντάμα έσπασαν το ρεκόρ που μέχρι σήμερα κατείχαν οι επίσης από την Ιαπωνία δίδυμες αδελφές Κιν Ναρίτα και Τζιν Κάνι. Οι Ουμένο και Κούμε περιγράφουν τους εαυτούς τους ως κοινωνικούς ανθρώπους και γεννήθηκαν στις 5 Νοεμβρίου του 1913 στο νησί Σοντοσίμα της Ιαπωνίας.

Λόγω της πανδημίας, τα πιστοποιητικά τους από τα ρεκόρ Γκίνες στάλθηκαν στους χώρους που διαμένουν οι δύο ηλικιωμένες. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δίδυμες αδελφές ζουν σε διαφορετικές περιοχές της Ιαπωνίας.

Oldest-Twins-2_tcm25-675692.jpg
Η Ουμένο στα αριστερά και η Κούμε στα δεξιά με τα επίσημα τους πιστοποιητικά της κατάκτησης του ρεκόρ. ΦΩΤΟ: Επίσημη σελίδα Guinness World Record


Σύμφωνα με την οικογένεια των Ουμένο και Κούμε, οι δύο αδελφές συχνά αστειεύονται για την ομολογουμένως μεγάλη τους ηλικία. Η Ουμένο έχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά και η Κούμε τρία.

Οι προηγούμενοι κάτοχοι του ρεκόρ, η Κιν και η Τζιν είχαν φτάσει μαζί τα 107 χρόνια και 175 ημέρες, όταν και η Κιν πέθανε τον Ιανουάριο του 2000. Η Τζιν πέθανε το επόμενο έτος, σε ηλικία 108 ετών.

Τα δίδυμα αυτά είχαν γεννηθεί την 1η Αυγούστου 1892 στη Ναγκόγια και είχαν γίνει διασημότητες κατά την τελευταία δεκαετία της ζωής τους.

ΠΗΓΕΣ: Lifo, Guinness World Record

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ