Άδωνη, καλύτερα να πουλάς, παρά να μιλάς

Η νέα τηλεοπτική συνέντευξη του τέως τηλεπωλητή και νυν τηλευπουργού επιβεβαίωσε (και πάλι) το ποιος πραγματικά είναι.

Article featured image
Article featured image


Ο Άδωνις είναι από εκείνες τις περιπτώσεις «πολιτικών ανδρών» που το (μεγάλο) στόμα προπορεύεται των έργων. Βέβαια, όταν ξεκινάς την τηλεοπτική σου καριέρα από το Τηλεάστυ και την πολιτική σου από το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη, δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια να ξεφύγεις από το κάρμα και τις πεποιθήσεις σου, όσους φιλελεύθερους μανδύες και αν ενδυθείς.

Έτσι και ο Άδωνις Γεωργιάδης παρότι μεταπήδησε με δόξες στη ΝΔ, θα παραμένει πάντα ένας ακραία συντηρητικός και οπισθοδρομικός πολιτικός με απόψεις επικίνδυνες, ιδίως όταν η συζήτηση έρχεται σε θέματα που αφορούν τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Και όχι μόνο.


Για τη δολοφονία του Ζακ

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, στη συνέντευξή του στο Kontra και την Αναστασία Γιάμαλη έκανε δηλώσεις σχετικά με διάφορα θέματα. Κληθείς, κάποια στιγμή, να σχολιάσει την καθυστέρηση της δίκης για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, αλλά και το πόρισμα της Επιτροπής για την Εθνική Στρατηγική Ισότητας των ΛΟΑΤΚΙ+, υπήρξε λάβρος.

Η δημοσιογράφος αναφερόμενη στα τρία χρόνια από τη δολοφονία του Ζακ, θύμισε στον κ. Γεωργιάδη ότι είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή για «τη διαρροή του αποτελέσματος της ΕΔΕ, που είχε γίνει για τους αστυνομικούς, κάποιοι εκ των οποίων τέθηκαν σε αργία». Σχολίασε δε, ότι «αυτό οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες το είχαν αναγνώσει ως ενόχληση δική σας και υποστήριξη στους αστυνομικούς». Στη συνέχεια ερωτήθηκε αν «άλλαξε γνώμη για αυτή την ερώτηση» και «αν τον ενοχλεί που τρία χρόνια μετά δεν έχει αποδοθεί δικαιοσύνη».

«Ασφαλώς και όχι» ήταν η απάντηση που έδωσε ο υπουργός σχετικά με το αν έχει αλλάξει γνώμη, σχολιάζοντας: «Η διαρροή ενός απορρήτου υπηρεσιακού εγγράφου δημιούργησε τότε στην κοινή γνώμη μία εικόνα ενοχής των αστυνομικών. Στη χώρα που εγώ θέλω να ζω, ενοχή βγάζουν μόνο τα δικαστήρια και κανένας άλλος».

Λίγο μετά και κάνοντας το σχόλιό του για την καθυστέρηση της δίκης, ο κ. Γεωργιάδης, είπε ότι δεν είναι ευτυχής που συμβαίνει αυτό, αλλά έφτασε στο σημείο -άκουσον άκουσον- να συγκρίνει τα δικά του νομικά του μπλεξίματα στην υπόθεση Novartis με την υπόθεση δολοφονίας του Ζακ. Η σύγκριση αυτή προκάλεσε (δικαίως) την αντίδραση της δημοσιογράφου, η οποία τού τόνισε ότι «εδώ μιλάμε για μια δολοφονία μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας». «Και εδώ μιλάμε για δολοφονία χαρακτήρα από τους πολιτικούς μου αντιπάλους» ήταν η απάντησή του. Η έκπληξη της δημοσιογράφου ήταν τέτοια, που έσπευσε να τον ρωτήσει αν «είναι το ίδιο».


Έ όχι, να κάνουν και παιδιά

Λίγο αργότερα, ο υπουργός ερωτήθηκε για το πόρισμα της Επιτροπής για την Εθνική Στρατηγική Ισότητας των ΛΟΑΤΚΙ+ αλλά και για την προσωπική του άποψη για τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

«Πρώτα απ΄όλα όταν συγκροτούμε μια επιτροπή και αυτή βγάζει ένα πόρισμα, δεν σημαίνει ότι και το πόρισμα της όποιας επιτροπής είναι αυτομάτως πολιτική πράξη ή νόμος» απάντησε ο υπουργός και συνέχισε: «άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Η επιτροπή συγκροτήθηκε, συμβουλεύει και λέει τις απόψεις της. Οι νόμοι διαμορφώνονται στις κοινοβουλευτικές δημοκρατίες μέσα από συγκεκριμένο πολιτικό διάλογο…».

Όταν η δημοσιογράφος ζήτησε να μάθει την προσωπική του άποψη για τους γάμους ομόφυλων ατόμων και την τεκνοθεσία, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Με την τεκνοθεσία δε θα ήμουν υπέρ με τίποτα. Στο θέμα του γάμου, οριακά θα μπορούσα να δεχθώ ότι θα μπορούσε να γίνει».

Φυσικά, αφού ξεστόμισε όλα αυτά, ο υπουργός έσπευσε να σχολιάσει ότι σέβεται απόλυτα τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και ότι δεν του αρέσουν καθόλου οι διακρίσεις, προσθέτοντας ότι «η τεκνοθεσία δεν αφορά μόνο τους δύο, αλλά και το ίδιο το παιδί».


Δείτε όλη τη συνέντευξη εδώ:



Ταφόπλακα και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις: «Ή θα συγχωνευτούν ή θα κλείσουν»

Ο κ. Γεωργιάδης έκανε δηλώσεις σχετικά και με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σε σχετική ερώτηση που του έγινε, στην οποία απάντησε, ουσιαστικά, ότι εκείνες ή θα συγχωνευτούν ή θα κλείσουν.

Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι «Επιχειρήσεις με 2-3 εργαζομένους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν έχουν πρόσβαση στις τράπεζες» και πρόσθεσε ότι «είναι κρίσιμο για την ελληνική οικονομία να πείσουμε αυτές τις επιχειρήσεις να συνενωθούν». Με αυτήν τη δήλωση συνέδεσε την πρόσβαση στην τραπεζική ρευστότητα με τη συνένωση των μικρών επιχειρήσεων με τις μεγάλες. 

Στη συνέχεια, ο κ. Γεωργιάδης επεκτάθηκε επί του θέματος λέγοντας ότι «μέσα στο κομμάτι των δανείων που έχουμε βάλει από τις τράπεζες, έχουμε προβλέψει ότι ένα μεγάλο κομμάτι αυτών των δανείων θα δίνονται μόνο στις επιχειρήσεις που είναι πολύ μικρές και συγχωνεύονται. Η συνένωση των πολύ μικρών επιχειρήσεων θα οδηγήσει σε πιο ανταγωνιστικά επιχειρηματικά σχήματα με φοροαπαλλαγές», ενώ πρόσθεσε ότι οι μικρομεσαίοι «μπορούν να μεγαλουργήσουν αν ακολουθήσουν τους κανόνες της σύγχρονης οικονομίας». 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ