Η Κίνα θέτει αυστηρούς φραγμούς στο online gaming

Μετά τους περιορισμούς στις ώρες που οι ανήλικοι μπορούν να απολαμβάνουν το online gaming, στο στόχαστρο τίθενται οι ψηφιακές διαμαρτυρίες, αλλά και η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

Article featured image
Article featured image



Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας θέλει να αφαιρέσει τους «θηλυπρεπείς άντρες» και άλλα «ανήθικα» περιεχόμενα από τα βιντεοπαιχνίδια. Αυτά είναι μόνο ένα κομμάτι των καινούργιων νόμων που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση στη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών.

Το δελτίο Τύπου που κυκλοφόρησε στην ιστοσελίδα του κρατικού συμβουλίου λέει, μεταξύ άλλων, ότι «Πρέπει να αφαιρεθεί το άσεμνο και βίαιο περιεχόμενο και η αναπαραγωγή ανθυγιεινών τάσεων, όπως το δόξασμα του χρήματος και η θηλυκότητα».

Υπενθυμίζουμε ότι η κινεζική κυβέρνηση έβαλε στο μάτι τη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών εδώ και κάποιους μήνες, προσπαθώντας να μειώσει τον εθισμό των νεαρών ατόμων και την «αισχροκέρδεια» εις βάρος των νέων. Για παράδειγμα τον προηγούμενο μήνα, υπέβαλε χρονικό όριο στην ψυχαγωγία μέσω βιντεοπαιχνιδιών για τους ανήλικους. Συγκεκριμένα, τους επιτρέπεται να παίζουν μόνο από τις 8:00 μ.μ. μέχρι τις 9:00 μ.μ., τις Παρασκευές, τα σαββατοκύριακα και τις αργίες. Με την τελευταία της ανακοίνωση, η κυβέρνηση, δεν θέλει να ελέγξει μόνο το περιεχόμενο των παιχνιδιών, αλλά και να βάλει ένα όριο στις διαφημίσεις προς τους ανηλίκους.


Τέρμα στις ψηφιακές διαδηλώσεις

Η επόμενη ανησυχητική απόφαση της κινεζικής κυβέρνησης αφορά στο γεγονός ότι οι παίχτες θα πρέπει να χρησιμοποιούν μόνο τα πραγματικά τους ονόματα -και όχι ψευδώνυμα- στα διάφορα παιχνίδια. Σε αντίθετη περίπτωση, οι πλατφόρμες gaming θα έρχονται αντιμέτωπες με σκληρά πρόστιμα.

Η εν λόγω απόφαση λήφθηκε διότι, τον περσινό Απρίλιο, μέσα στο παιχνίδι Animal Crossing: New Horizons, έγιναν ψηφιακές διαμαρτυρίες που υποστήριζαν το Χονγκ Κονγκ. Η επιλογή που σου δίνει το παιχνίδι να δημιουργείς σχέδια της επιλογής σου, έκανε τους χρήστες να διακοσμήσουν τα νησιά τους με σύμβολα υπέρ της δημοκρατίας. Αν όμως οι gamers χρησιμοποιούν τα πραγματικά τους ονόματα, οι πιθανότητες μελλοντικών ψηφιακών διαμαρτυριών θα εκμηδενιστούν, αφού οι χρήστες δεν θα μπορέσουν να «κρυφτούν» πίσω από την ανωνυμία τους.

animal crossing hong kong.jpg
Από το παιχνίδι Animal Crossing: New Horizons



Στο στόχαστρο και η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα

Επιπρόσθετα, βλέπουμε ακόμα ένα κτύπημα προς την κινεζική ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, αφού τα παιχνίδια που απεικονίζουν «λάθος ιδανικά», εννοώντας την εκπροσώπηση της κοινότητας και τον «γκέι έρωτα», δεν θα αδειοδοτούνται για κυκλοφορία.

QQKY6Ly.jpg
Από το παιχνίδι Dragon Age: Inquisition



Αυτό δημιουργεί πρόβλημα στους δημιουργούς παιχνιδιών ως προς το πώς θα απεικονίζουν το φύλο στα παιχνίδια τους. Μπορούν αν θέλουν αποκλείσουν την κυκλοφορία στην Κίνα, αλλά αυτό θα κάνει μεγάλη ζημιά στα κέρδη τους, αφού η αγορά των βιντεοπαιχνιδιών στην εν λόγω χώρα είναι τεράστια.


Πηγή: Gamebyte

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ