Εικόνες από την Πορεία για το Κλίμα που έγινε, το Σάββατο, στη Λευκωσία

Περισσότεροι από 300 Κύπριοι βγήκαν στον δρόμο, απαιτώντας από την ηγεσία της χώρας να λάβει την κλιματική κρίση σοβαρά.

Article featured image
Article featured image



Με αφορμή το παγκόσμιο κάλεσμα για μια «Παγκόσμια Απεργία για το Κλίμα» που πραγματοποιήθηκε σε πάνω από 80 χώρες, η πρωτοβουλία «Αυλή» μαζί με 5 άλλες οργανώσεις - Αερικό στα βουνά του Τροόδους, Πρωτοβουλία για τη Διάσωση των Φυσικών Ακτών, Φίλοι της Γης Κύπρου, Mothers Rise Up - Cyprus και Save Akamas/Save Cyprus - συνδιοργάνωσαν μια πορεία στη Λευκωσία, το Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, που προσέλκυσε πέραν των 300 διαδηλωτών.

«Η πορεία είχε την υποστήριξη 34 οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών απ' όλη την Κύπρο. Η διαμαρτυρία καλέστηκε σε αλληλεγγύη με την παγκόσμια απεργία για το κλίμα, μετά από ένα καλοκαίρι θανατηφόρων πυρκαγιών και θερμοκρασίας ρεκόρ στην Κύπρο που στέρησε τις ζωές τουλάχιστον τεσσάρων ανθρώπων.

Η πορεία κάλεσε τις ηγεσίες και στις δύο πλευρές του διαχωρισμού να λάβουν ρεαλιστικά βήματα για αντιμετώπιση της κοινής απειλής που είναι η κλιματική κρίση για ολόκληρη την Κύπρο. Αυτά τα βήματα συμπεριλαμβάνουν τη δημιουργία μιας στρατηγικής απανθρακοποίησης για όλο το νησί, τον άμεσο τερματισμό των ερευνών για υδρογονάνθρακες στις θάλασσές μας, τις επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με ορθολογιστικό χωροταξικό σχεδιασμό, την ενιαία αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και τη νομική αναγνώριση των κλιματικών προσφύγων», αναφέρεται σε σχετικό Δελτίο Τύπου.


Ακολουθούν φωτογραφίες από την πορεία:

DSCF2251.JPG



DSCF2289.JPG



DSCF2305.JPG



DSCF2322.JPG



DSCF2343.JPG



Φωτογραφίες: Ναυσικά Χατζηχρήστου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ