ΤΕΠΑΚ: Εκπαιδευτικές συναντήσεις για οικογενειακούς φροντιστές με στόχο την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Οι συναντήσεις διοργανώνονται από το τμήμα Νοσηλευτικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ «Prolepsis».

Article featured image
Article featured image


Εκπαιδευτικές συναντήσεις με θέμα «Προαγωγή υγείας του μαστού μέσω της αυτενέργειας του οικογενειακού φροντιστή για έγκαιρη ανίχνευση της κακοήθειας του μαστού» διοργανώνει το τμήμα Νοσηλευτικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ «Prolepsis».


Στις συναντήσεις θα γίνει παρουσίαση της ψηφιακής εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα η οποία έχει ως στόχο τη βελτίωση της προληπτικής συμπεριφοράς των οικογενειακών φροντιστών για τον καρκίνο του μαστού, μια ασθένεια που επηρεάζει ένα σημαντικό αριθμό γυναικών σε παγκόσμιο επίπεδο.


Η επιστημονική ομάδα του προγράμματος απαρτίζεται από τους: Δρα Ανδρέα Χαραλάμπους, Αναπληρωτή Καθηγητή και συντονιστή, Δρα Θεολογία Τσίτση, Δρα Άντρη Χρίστου, ΕΕΠ, Τμήμα Νοσηλευτικής, ΤΕΠΑΚ και Δρα Μαρία Χριστοδούλου Φελλά, Νοσηλευτικό Λειτουργό Α, Τμήμα Κοινοτικής Νοσηλευτικής Ψυχικής Υγείας.

Αναλυτικά η εκπαίδευση θα επικεντρωθεί στα ακόλουθα θέματα:

- Γνώσεις σχετικά με τον καρκίνο του μαστού: Πληροφορίες σχετικά με τον επιπολασμό και τους παράγοντες κινδύνου, τη διάγνωση και τη θεραπεία.

- Πρόληψη μέσω της φυσικής ευεξίας: Πληροφορίες και συμβουλές πως να διατηρήσετε μια υγιεινή διατροφή και επαρκή άσκηση.

- Πρόληψη μέσω της ψυχολογικής ευεξίας: Εισαγωγή στον διαλογισμό, ως πρακτική για να συνειδητοποιήσετε καλύτερα τον εαυτό σας, τις ανάγκες και την ευημερία σας.

- Πρόληψη μέσω της έγκαιρης ανίχνευσης: Πληροφορίες και οδηγίες για τις προληπτικές εξετάσεις, τις εξετάσεις ανίχνευσης και την αυτοεξέταση μαστού.

- Αυτοδιαχείριση και διαχείριση του ρόλου του φροντιστή: ισορροπία μεταξύ της αυτοφροντίδας και της φροντίδας ενός ατόμου της οικογένειας.

Αν είσαι άτομο που έχεις αναλάβει τη φροντίδα ενός ατόμου της οικογένειάς σου που υποφέρει από οποιαδήποτε χρόνια νόσο, μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή σε μια από τις εκπαιδευτικές συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τις πιο κάτω ημερομηνίες και ώρες στο Δημοτικό Σχολείο Πελενδρίου:

- Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021, Ώρα: 16:00 -18:00,

- Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021 , Ώρα: 15:00–18:00 και

- Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021, Ώρα: 14:00–17:00

Για δηλώσεις συμμετοχής και για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Δρα Θεολογία Τσίτση στο τηλέφωνο 99750133, με τη Δρα Άντρη Χρίστου στο τηλέφωνο 99533547 ή με τη Δρα Μαρία Χριστοδούλου Φελλά στο τηλέφωνο 99348048.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ