Το πανεπιστήμιο Frederick καλωσορίζει το μεγάλο ταλέντο της ενόργανης, Μάριο Γεωργίου, στη φοιτητική του κοινότητα

Σήμερα, πέραν των 100 αθλητών/τριών απολαμβάνουν υποτροφίες σε προγράμματα σπουδών της επιλογής τους, λόγω της αθλητικής τους δραστηριότητας.

Article featured image
Article featured image

Το Πανεπιστήμιο Frederick με μεγάλη χαρά καλωσορίζει τον Μάριο Γεωργίου στη φοιτητική του κοινότητα. Ο Μάριος Γεωργίου, ένας από τους κορυφαίους Ευρωπαίους αθλητές ενόργανης γυμναστικής, θα αρχίσει τις σπουδές του στο προπτυχιακό Πρόγραμμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Frederick με το νέο ακαδημαϊκό έτος.

Με δύο συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Μάριος Γεωργίου συγκαταλέγεται στους κορυφαίους αθλητές της ενόργανης γυμναστικής στον κόσμο, τόσο στο σύνθετο ατομικό αλλά και σε ξεχωριστά όργανα. Τον περασμένο Ιούλιο συμμετείχε στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο λαμβάνοντας την 9η θέση στο Μονόζυγο. Πρόκειται για την καλύτερη επίδοση στην ιστορία της κυπριακής ενόργανης γυμναστικής σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Είχε προηγηθεί τον Ιούνιο 2021 η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα ενώ το 2019 στέφθηκε χάλκινος πρωταθλητής Ευρώπης στην Πολωνία. Η συμμετοχή του στους πρώτους του Ολυμπιακούς Αγώνες το 2016, σε ηλικία 18 ετών, του χάρισε τον τίτλο του νεαρότερου αθλητή με συμμετοχή στον τελικό του σύνθετου ατομικού.

Αναφέρει η Νατάσσα Φρειδερίκου, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Frederick: «Η στήριξη στους αθλητές-φοιτητές και τις αθλήτριες-φοιτήτριές μας είναι μέρος της ταυτότητας του Πανεπιστημίου μας, μέρος της δέσμευσής μας να στηρίζουμε τους φοιτητές και τις φοιτήτριές μας ώστε να αποδώσουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους, να αναπτύξουν τα ταλέντα και τις ικανότητές τους, να πραγματώσουν τα όνειρά τους. Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε τον Μάριο και του υποσχόμαστε πως θα είμαστε δίπλα του για την πραγμάτωση των ονείρων του, στο ταξίδι της δικής του επιτυχίας».

Στον Μάριο παραχωρήθηκε πλήρης υποτροφία στο πλαίσιο των αθλητικών υποτροφιών που προσφέρει το Πανεπιστήμιο Frederick σε αθλητές/τριες ανάλογα με το επίπεδό τους και της αναμενόμενης προσφοράς τους στις αθλητικές και άλλες δραστηριότητες του Πανεπιστημίου. Σήμερα, πέραν των 100 αθλητών/τριών απολαμβάνουν υποτροφίες σε προγράμματα σπουδών της επιλογής τους, λόγω της αθλητικής τους δραστηριότητας. «Ευχαριστώ πολύ το Πανεπιστήμιο Frederick για την υποτροφία και την ευκαιρία που μου δίνει. Ο στόχος μου να ολοκληρώσω τις σπουδές μου και να πάρω το πτυχίο μου, είναι πια κοινός μας στόχος με το Πανεπιστήμιο. Νιώθω ήδη πως οδεύουμε μαζί».

Όπως σημειώνει η Στέλλα Δημητρίου, συντονίστρια του Αθλητικού Γραφείου του Πανεπιστημίου Frederick στη Λεμεσό: «Είναι πολιτική μας να παρέχουμε ειδικές πρόνοιες στους αθλητές και αθλήτριές μας για προσαρμογή των ακαδημαϊκών τους υποχρεώσεων ανάλογα με τον φόρτο του προγράμματος προπονήσεών τους, ώστε να βρουν την αναγκαία ισορροπία και να πετύχουν τόσο στον αθλητισμό όσο και στις σπουδές τους. Με αυτή τη δέσμευση καλωσορίζουμε τον Μάριο στη μεγάλη οικογένεια των αθλητών/τριών-φοιτητών/τριών μας και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στον στόχο της διπλής καριέρας».

Το Πανεπιστήμιο Frederick συμβάλλει στην ανάπτυξη του αθλητισμού μέσα από τα εξειδικευμένα ακαδημαϊκά προγράμματα που προσφέρει και την έρευνα που εκπονεί. Το καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού παρέχει στους φοιτητές και τις φοιτήτριες τη δυνατότητα να αποκτήσουν σύγχρονες γνώσεις και δεξιότητες στη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό. Παρέχει εξειδίκευση στον αθλητικό τουρισμό, στον αθλητισμό αναψυχής και στην προπονητική των αθλημάτων καθώς επίσης και στον τομέα της υγείας και ευρωστίας του ατόμου.


Σχετικά με το Πανεπιστήμιο Frederick


Το Πανεπιστήμιο Frederick λειτουργεί από το 2007 ως ένα διεθνώς αναγνωρισμένο Ίδρυμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με αφοσίωση στην ακαδημαϊκή αριστεία.


Περισσότερα από 80 προγράμματα σπουδών σε πτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο προσφέρονται στις πέντε Σχολές του Πανεπιστημίου, στους τομείς της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής, των Γραμμάτων και των Τεχνών. Αποστολή του είναι η παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης μέσα από ένα περιβάλλον που προωθεί τη γνώση και συμβάλλει στην ακαδημαϊκή και προσωπική ανάπτυξη των φοιτητών/τριών, η προσήλωση στην έρευνα, την καινοτομία και την παραγωγή νέας γνώσης και η συμβολή στο κοινωνικό σύνολο για την επίτευξη της αλλαγής που ο κόσμος μας χρειάζεται.


Το Πανεπιστήμιο Frederick είναι το μοναδικό ακαδημαϊκό ίδρυμα στην Κύπρο με άδεια λειτουργίας σε Λευκωσία και Λεμεσό. Το 2020 κατατάχθηκε στη 201η θέση ανάμεσα σε 1070 ευρωπαϊκά πανεπιστήμια στη γενική κατάταξη του παγκόσμιου συστήματος αξιολόγησης πανεπιστημίων U-Multirank, που υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πρόσφατα, στα Times Higher Education Impact Rankings 2021, κατατάχθηκε στα καλύτερα 10% των Πανεπιστημίων παγκοσμίως στην κατηγορία Ποιοτική Εκπαίδευση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ