Η διαφωνία Έλενας Ακρίτα και Κώστα Βαξεβάνη για την υπουργοποίηση του «ξένου» Στυλιανίδη

«Είναι η πρώτη φορά που πρωθυπουργός υπουργοποιεί πολίτη άλλου κράτους, σαν να κάνει ο Μαρινάκης μεταγραφή στον Ολυμπιακό», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Κώστας Βαξεβάνης.

Article featured image
Article featured imageΗ υπουργοποίηση του Χρήστου Στυλιανίδη, ο οποίος ανέλαβε το νεοσύστατο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, προκάλεσε την ήπια διαφωνία ανάμεσα στον Κώστα Βαξεβάνη και την Έλενα Ακρίτα. Υπενθυμίζεται ότι ο Κύπριος πολιτικός θα λάβει τιμητική πολιτογράφηση, ενώ η ορκωμοσία των νέων Υπουργών θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή το πρωί.Απαντώντας στην κριτική του Κώστα Βαξεβάνη για το ότι ο Στυλιανίδης δεν είναι Έλληνας πολίτης, η Έλενα Ακρίτα αντέδρασε λέγοντας στον Βαξεβάνη ότι είναι «φάουλ».

«Κωστα Βαξεβάνη, είσαι φάουλ. Αποκαλείς "ξένο" τον Κύπριο Χρήστο Στυλιανίδη και ως Ελληνοκύπρια θλίβομαι αφάνταστα με αυτό που διάβασα. Να σου θυμίσω ότι στην Ελλάδα έχουν υπουργοποιηθεί ήδη δυο Κύπριοι, ο πατέρας μου Λουκής Ακρίτας με την Ένωση Κέντρου και ο Γιάννος Κρανιδιώτης με το ΠΑΣΟΚ. Και οι δυο παρήγαγαν έργο σπουδαίο και τίμησαν και την Ελλάδα και την Κύπρο», έγραψε η Έλενα Ακρίτα.
Άμεσα ήρθε η απάντηση του Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος ξεκαθάρισε τη θέση του, υπογράφοντας μάλιστα ως ένας «καλαμαράς».

«Αγαπητή Έλενα.

Οι Ελλαδίτες και η πλειοψηφία των Κυπρίων είναι Έλληνες. Ωστόσο Ελλάδα και Κύπρος αποτελούν ανεξάρτητα κράτη.

Ο Λουκής Ακρίτας, από τη δεκαετία του 1930 είχε πολιτογραφηθεί Έλληνας της Ελλάδας. Ζούσε στην Ελλάδα, ίδρυσε αντιστασιακή οργάνωση επί Κατοχής και εξελέγη βουλευτής. Ο Κρανιδιώτης επίσης, έζησε και πολιτεύτηκε στην Ελλάδα. Είναι η πρώτη φορά που πρωθυπουργός υπουργοποιεί πολίτη άλλου κράτους, σα να κάνει ο Μαρινάκης μεταγραφή στον Ολυμπιακό. Φαντάζεσαι να υπουργοποιεί Τούρκους πολίτες το ψευδοκράτος της Κύπρου; Καταλαβαίνω την προσωπική σου ευαισθησία, αλλά θα μου επιτρέψεις να πω, ότι δεν έχουμε να κάνουμε με τον Ακρίτα, ούτε με τον Κρανιδιώτη. Έχουμε να κάνουμε με επιπολαιότητα, αλαζονεία και εγωκεντρική επικοινωνία ενός επικίνδυνου πρωθυπουργού. Αυτά από έναν Καλαμαρά.

ΥΓ: Το “ξένος” νομίζω καταλαβαίνεις πως δεν αφορά τη σχέση με τους Κύπριους αλλά το εκτός Ελλάδας», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Κώστας Βαξεβάνης.Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η Έλενα Ακρίτα επανήλθε και αναρτώντας και την απάντηση του Κώστα Βαξεβάνη, σημειώσε τη φράση «και η απάντηση του Κώστα Βαξεβάνη. Για να είμαστε δίκαιοι», ενώ στη συνέχεια συμπλήρωσε την αρχική της ανάρτηση με μια ακόμη σύντομη παράγραφο, στην οποία γράφει ότι ο Βαξεβάνης έχει δίκιο επί του τυπικού ζητήματος.

«Τυπικά είσαι σωστός. Ο πατέρας μου, προκειμένου να πολεμήσει στο Ελληνοαλβανικό μέτωπο, άλλαξε την αγγλική του υπηκοότητα με την ελληνική. Όταν υπουργοποιήθηκε ήταν Έλληνας υπήκοος. Για τον Κρανιδιώτη δεν γνωρίζω αλλά σίγουρα έχει γίνει το ίδιο, αλλιώς δεν θα μπορούσε να υπουργοποιηθεί. Αλλά παρ’ όλα αυτά το ‘ξένος’ ως διάκριση ανάμεσα σε Έλληνες και Κύπριους χτυπάει βαρύ», συμπλήρωσε η Έλενα Ακρίτα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ