Γιατί διεκόπη ο αγώνας Βραζιλία - Αργεντινή λίγα λεπτά μετά την έναρξή του

Η στιγμή που εισβάλλουν οι Αρχές στο γήπεδο για να συλλάβουν τους παίκτες.

Article featured image
Article featured image

Σκηνές χάους εκτυλίχθηκαν στο στάδιο Neo Quimica του Σάο Πάολο, όταν εκπρόσωποι των υγειονομικών αρχών εισέβαλαν στο γήπεδο, λίγα λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα, για να συλλάβουν τέσσερις παίκτες της Αργεντινής επειδή παραβίασαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. 

Οι βραζιλιάνικες αρχές καταγγέλλουν τους Εμιλιάνο Μαρτίνες, Κρίστιαν Ρομέρο, Χιοβάνι λο Σέλσο και Εμιλιάνο Μπουεντία πως είπαν ψέματα πως δεν βρέθηκαν στην Αγγλία τις τελευταίες 14 ημέρες πριν την άφιξή τους στη Βραζιλία, κάτι που, σύμφωνα με τα μέτρα κατά του κορωνοϊού στη Βραζιλία, συνιστά παραβίαση των υγειονομικών κανόνων.


Οι παίκτες της Αργεντινής αποχώρησαν από το χορτάρι του γηπέδου της Κορίνθιανς πηγαίνοντας στα αποδυτήρια. 

Οι δύο προπονητές μαζί με τον αρχηγό της Εθνικής Αργεντινής, Λιονέλ Μέσι και του βραζιλιάνους παίκτες, παρέμειναν για λίγα λεπτά ακόμη, συζητώντας τη διακοπή. 

Τελικά, το παιχνίδι για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου διεκόπη.  

Σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα στη Βραζιλία, οι επισκέπτες που έχουν επισκεφτεί το Ηνωμένο Βασίλειο 14 ημέρες πριν την άφιξή τους στη χώρα, πρέπει να τεθούν σε καραντίνα για 14 ημέρες. 

Ο υγειονομικός ρυθμιστικός φορέας της χώρας καταγγέλει τους τέσσερις παίκτες πως δεν δήλωσαν την πληροφορία αυτή στα αντίστοιχα έγγραφα που υποχρεούνται να συμπληρώσουν με την άφιξή τους στη χώρα και μόλις σήμερα, Κυριακή επιβεβαιώθηκε πως τα στοιχεία που είχαν δώσει ήταν «ψευδή». 


Φωτογραφία: AP /Andre Penner

Πηγή: LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ