Γυναίκες στο Τέξας «ψηφίζουν» αποχή από το σεξ ως διαμαρτυρία για τον νόμο περί αμβλώσεων

Η Μπέτι Μίντλερ πρότεινε μια λύση εμπνευσμένη από την αριστοφανική Λυσιστράτη.

Article featured image
Article featured image



Το παράδειγμα της Λυσιστράτης προτείνει να ακολουθήσουν οι γυναίκες του Τέξας η 75χρονη ηθοποιός και τετράκις βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα, Μπέτι Μίντλερ.

Bette_Midler_(18939287670)_(cropped).jpg



Συγκεκριμένα, η ηθοποιός χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταδικάζει τον εξαιρετικά περιοριστικό νόμο κατά των αμβλώσεων που τέθηκε σε ισχύ στο Τέξας γράφοντας στο Twitter: «Προτείνω όλες οι γυναίκες να αρνούνται στους άντρες τους να κάνουν σεξ, μέχρι να βεβαιωθούν ότι κατοχυρώνεται το δικαίωμά τους στην επιλογή από το Κογκρέσο».


«Ο μπαμπάς μου το πρότεινε αυτό πριν από δεκαετίες», απάντησε η κόρη του Φρανκ Σινάτρα, τραγουδίστρια Νάνσι Σινάτρα, που ήταν μεταξύ των πολλών ακολούθων της που έσπευσαν να συμφωνήσουν με τη Μίντλερ.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την υπόθεση του αντιπολεμικού έργου «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη, οι γυναίκες της Αθήνας και της Σπάρτης αποφάσισαν σεξουαλική απεργία σε μια προσπάθεια να πείσουν τους άνδρες τους να βάλουν τέλος στον Πελοποννησιακό Πόλεμο. 

«Δεν πρόκειται για όπλα, χρήματα, ή πόλεμο. Πρόκειται για τις γυναίκες, τις ζωές τους,τα σώματά τους και την αυτονομία τους» έγραψε επιπλέον η Μίντλερ, προσθέτοντας ότι «Το έκαναν μέσα στη νύχτα χωρίς έννοια ή προσπάθεια, πιστεύοντας πως είμαστε απλώς γυναίκες και αξίζουμε ό,τι παίρνουμε».

Βάσει του νομοσχεδίου, το οποίο υπέγραψε τον Μάιο ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ, απαγορεύονται οι αμβλώσεις μετά τον εντοπισμό καρδιακού παλμού στο έμβρυο. Ουσιαστικά ο νόμος απαγορεύει τουλάχιστον το 85% των αμβλώσεων που γίνονται στην πολιτεία, σύμφωνα με επικριτές της νομοθεσίας.

Τόσο αυστηρή απαγόρευση δεν έχει υιοθετηθεί σε καμία πολιτεία των ΗΠΑ μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου το 1973 στην υπόθεση Ρόου εναντίον Ουέιντ, η οποία ουσιαστικά νομιμοποίησε τις αμβλώσεις σε όλη τη χώρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ