Παπούτσια ΜΠΑΣΟΚ γιατί «λεφτά (πάντα) υπάρχουν»

Η εικόνα δεν είναι προϊόν επεξεργασίας!

Article featured image
Article featured image

Η έκφραση «ΠΑΣΟΚ, ωραία χρόνια» έχει πλέον αποκτήσει μια καινούρια έννοια, αφού το επεξεργασμένο logo του ΠΑΣΟΚ τυπώθηκε πάνω σε περισσότερα από 100 ζευγάρια συλλεκτικών παπουτσιών. Οι δύο 17χρονοι πίσω από την ιδέα είναι ο Γιάννης Λουλούδης και ο Νικ Πελαρίδης, οι οποίοι ξεκίνησαν να δουλεύουν πάνω στα συγκεκριμένα παπούτσια πριν από έξι μήνες και τις τελευταίες μέρες έγιναν viral στα social media.



Τα παπούτσια έχουν πράσινο χρώμα και στο πλάι τους φέρουν το σύμβολο του ΠΑΣΟΚ, ενώ στο εσωτερικό της γλώσσας γράφεται επανειλημμένα η φράση «λεφτά υπάρχουν». Η τιμή τους ανέρχεται στα 300 περίπου ευρώ και χαρακτηρίζονται ως συλλεκτικά, αφού τα πρώτα εκατό κομμάτια πουλήθηκαν και οι δημιουργοί ανακοίνωσαν πως θα κυκλοφορήσουν άλλα 50.

Η σχετική ανάρτηση του νεαρού Γιάννη Λουλούδη στο Instagram λέει τα εξής:

«Ποιος θα περίμενε ότι μια συζήτηση που ξεκίνησε 9 του Απρίλη, στο δωμάτιο μου, παρέα με τον φίλο μου Νίκο Πελαρδή (@nick_pelardis), θα εξελισσόταν σε μια ιδέα που χωρίς πολλή σκέψη, όχι μόνο υλοποιήθηκε αλλά αγαπήθηκε από όλους εσάς.
Σήμερα λοιπόν, 3/9 ημέρα επετείου 47 χρόνων ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ αποφασίσαμε να σας αποκαλύψουμε την ταυτότητα των δημιουργών πίσω από τα ΜΠΑΣΟΚ Lows...Όσο παράδοξο κι αν ακούγεται, καταφέραμε στα 17 μας να σχεδιάσουμε το δικό μας παπούτσι, και να βγάλουμε στην αγορά 100 συλλεκτικά ζευγάρια, φτιαγμένα στο χέρι τα οποία έγιναν γνωστά σε όλα τα media, συζητήθηκαν, αγαπήθηκαν και φορέθηκαν ακόμα κι από επώνυμους.
Σε λίγες μέρες αναμένεται να ανακοινωθεί ημερομηνία διάθεσης των υπολοίπων συλλεκτικών κομματιών (50 ζευγάρια).
Σας ευχαριστώ γι άλλη μια φορά, για την εμπιστοσύνη και την στήριξη που μου δείχνετε και με παροτρύνετε να συνεχίζω αυτό που κάνω!💚»



Αντίδραση από την Τρικούπη

Ωστόσο, έντονα και άμεσα αντέδρασε η Τρικούπη. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ο γραμματέας Επικοινωνίας Παναγιώτης Βλάχος και διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής και δικηγόρος, Δημήτρης Μάντζος επικοινώνησαν με τον επιχειρηματία και ζήτησαν να αποσυρθεί το προϊόν, καθώς απαγορεύεται η εμπορική χρήση του ονόματος και σήματος του κόμματος αφού παραβιάζει την πνευματική ιδιοκτησία (αρ. 66Ε του ν.2121/1993).

Ο δημιουργός και παραγωγός των αθλητικών παπουτσιών, συμφώνησε στην απόσυρση του προϊόντος από την παραγωγή και την προώθηση. Όπως ανέφεραν πηγές στο protothema.gr, ο ίδιος υποστήριξε ότι ο παππούς του ψήφιζε ΠΑΣΟΚ για αυτό και έχει μια ιδιαίτερα συναισθηματική σχέση και νοσταλγία με το κόμμα.

Σημειώνεται, πως δεν είναι η πρώτη φορά που η Τρικούπη και προσωπικά ο Παναγιώτης Βλάχος παρεμβαίνουν νομικά για εμπορική χρήση του ονόματος ή του λογότυπου του ΠΑΣΟΚ. Στο παρελθόν, έχουν ζητήσει από εταιρεία fast food να αποσύρει την ονομασία «ΠΑΣΟΚ» από μπέργκερ ακόμη και από είδη βάπτισης.

Πάντως, ο νεαρός επιχειρηματίας, έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο όσα σνίκερς απέμειναν να τα δωρίσει σε όσους φίλους του κόμματος επιθυμούν ένα ζευγάρι.

Μπασόκ παπούτσι.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ