Σεφ της χρονιάς ο Χριστόδουλος Θεοφάνους

Γνώρισε τον φετινό νικητή των Cyprus Eating Awards 2020 και τα ιδιαίτερα πιάτα του!

Article featured image
Article featured image

Πρόκειται για τον Χριστόδουλο Θεοφάνους, ένα σεφ που μπορεί να συνδυάζει νοστιμιά και δημιουργία στα πιάτα του και εργάζεται ως executive chef στο Alasia Boutique Hotel.

Το πάθος του για την μαγειρική ξεκίνησε από νεαρή ηλικία, ενώ έχει σπουδάσει σε μια από τις κορυφαίες σχολές γαστρονομίας στον κόσμο, τη Cesar Ritz στην Ελβετία.


H επαγγελματική του πορεία τον ταξίδεψε σε κορυφαίες κουζίνες εστιατορίων, μαγειρεύοντας δίπλα σε παγκοσμίου φήμης βραβευμένους, με πολλά αστέρια Michelin, όπως το το Trianon και Didier de Courten restaurant στην Ελβετία.

Η καριέρα του φυσικά, έφτασε μέχρι και το Παρίσι, στο οποίο μαγείρεψε με τον βραβευμένο Κύπριο σεφ Ανδρέα Μαυρομμάτη, στο εστιατόριο Le Mavrommatis, όπου και αποκόμισε την απόλυτη εμπειρία.

Ορισμένα από τα πιάτα του, που αξίζει να δοκιμάσεις, είναι το χταπόδι ψημένο σε τρία στάδια, πλάι σε κασουλέ φασολιών, κρίταμο και τσορίθο, μπαρμπούνι με υφές από παστινάκι, χαρίσα, σκόνη ελιάς και ζωμό μπαρμπουνιού, χταπόδι ψημένο σε τρία στάδια, πλάι σε κασουλέ φασολιών και «βασιλικό» περιστέρι ψημένο σε ξυλόφουρνο, συνδυασμένο με μους από φουά γκρα και κραμπλ σελινόριζας και φουντουκιού.

Φυσικά, η μαγειρική δεινότητα και φαντασία δεν μένει μόνο σε αυτά!


Η εξαιρετική του κουζίνα έχει αναγνωριστεί από κορυφαίους σεφ όπως ο Arnaud Bignon και ο Theodor Falser , οι οποίοι είναι βραβευμένοι με 2 και 1 αστέρι Michelin αντίστοιχα και μαγειρεύουν μαζί, σμίγοντας τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους.

Με μότο του τη «Διά βίου εκπαίδευση», οραματίζεται ένα μέλλον για το γαστρονομικό αύριο, χρησιμοποιώντας υλικά φτιαγμένα από μικρούς παραγωγούς και βιολογικές καλλιέργειες που θα τον οδηγήσουν σε νέες ιδέες,


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το Check in Cyprus.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ