Παραμένει στη φυλακή ο Πέτρος Φιλιππίδης

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών απέρριψε το αίτημά του για επιστροφή στο σπίτι με «βραχιολάκι».

Article featured image
Article featured image


Την παραμονή στη φυλακή του Πέτρου Φιλιππίδη που κρατείται προσωρινά για τρεις σοβαρές υποθέσεις σεξουαλικής βίας κατά συναδέλφων του διατάσσει, με βούλευμά του, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών που έκρινε την αίτηση του κατηγορούμενου για έξοδό του από τη φυλακή.

Με ανάλογη εισαγγελική πρόταση, οι δικαστές του Συμβουλίου αρνήθηκαν την αίτηση του ηθοποιού για αντικατάσταση τής προσωρινής του κράτησης, την οποία είχε υποβάλει δέκα ημέρες μετά την απολογία του που κατέληξε σε ένταλμα κράτησης, στα τέλη Ιουλίου.

Το Συμβούλιο απάντησε «όχι» στον κατηγορούμενο για βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, που κρατείται στις φυλακές Τρίπολης, ο οποίος ζητούσε να αποφυλακιστεί με όρους προτείνοντας να τεθεί σε παρακολούθηση, αποδεχόμενος, εφόσον αποφασιζόταν, να φορά το αποκαλούμενο «βραχιολάκι».Οι δικαστές, σύμφωνα με πληροφορίες, συνυπολόγισαν για την απόφασή τους ότι οι καταγγελίες σε βάρος του ηθοποιού αναφέρονται και σε περιστατικά που φέρονται να τελέστηκαν στο σπίτι τού κατηγορούμενου και έτσι θεωρούν πως ο καλλιτέχνης δύναται να τελέσει νέα αδικήματα.

Κατά την κρίση του Συμβουλίου, υπάρχουν αποχρώσεις ενδείξεις ενοχής του ηθοποιού και παραμένει ύποπτος τέλεσης νέων αξιοποίνων πράξεων με βάση τα δεδομένα που αξιολογήθηκαν από την Ανακρίτρια και τον Εισαγγελέα που αποφάσισαν την προφυλάκισή του.

Επιπλέον, οι δικαστές απορρίπτουν τη θέση του ηθοποιού ότι οι παθούσες επιδιώκουν δημοσιότητα μέσω των καταγγελιών τους, καθώς καμίας, όπως δέχεται το βούλευμα, το όνομα δεν έγινε γνωστό μέσω της υπόθεσης. Τέλος, δέχονται πως δεν συντρέχουν λόγοι υγείας για την έξοδο από την φυλακή τού κατηγορουμένου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ