Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Κύπρο τα ξημερώματα

Τι αναφέρει το Τμήμα Γεωολογικής Επισκόπησης.

Article featured image
Article featured image


Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 3:08 τα ξημερώματα και έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε όλες τις πόλεις της Κύπρου.

Ο σεισμός ήταν 6,1 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, όπως ανακοίνωσε το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και είχε επίκεντρο στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, 50 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της Πόλης Χρυσοχούς και εστιακό βάθος 25 χιλιόμετρα.

Αυτούσια η ανακοίνωση του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης

Το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι την Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 03:08 καταγράφηκε από το σεισμολογικό δίκτυο του Τμήματος ισχυρός σεισμός μεγέθους M=6.1 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, 50 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της Πόλης Χρυσοχούς και εστιακό βάθος 25 χιλιόμετρα. Ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός σε ολόκληρη την Κύπρο, ιδιαίτερα στην επαρχία Πάφου. Έγινε επίσης αισθητός/αντιληπτός σε όλη την ανατολική Μεσόγειο. Μέχρι τις 05:30 έχει σημειωθεί σειρά μη-αισθητών μετασεισμών, με μέγιστο μέγεθος 3.1 στην κλίμακα Ρίχτερ.

Το φαινόμενο παρακολουθείται από το Σεισμολογικό Κέντρο του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης και η σχετική πληροφόρηση (σεισμικοί παράμετροι, διαδραστικοί χάρτες κτλ) δημοσιεύεται στις ιστοσελίδες του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης www.gsd-seismology.org.cy και http://www.moa.gov.cy/gsd και στο λογαριασμό Twitter του Τμήματος @CY_earthquakes.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ