Μεγάλη Εκστρατεία για την κατάργηση της βασιλείας στην Αγγλία

Με σύνθημα «Όχι Άλλα 70 χρόνια».

Article featured image
Article featured image


Εκστρατεία για τον τερματισμό της μοναρχίας θα ξεκινήσουν οι Συντηρητικοί στη Βρετανία, ενόψει των εορτασμών για τα 70 χρόνια της βασίλισσας Ελισάβετ στον θρόνο.

Η 95χρονη Ελισάβετ, η γηραιότερη και μακροβιότερη μονάρχης στον κόσμο, θα γιορτάσει την έβδομη δεκαετία της στον θρόνο τον επόμενο μήνα και τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ σχεδιάζουν τετραήμερους εορτασμούς για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της τον Ιούνιο.

Αλλά η αντιμοναρχική ομάδα των Συντηρητικών άπτεται της ευκαιρίας και ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει την εκστρατεία, «Όχι Άλλα 70 Χρόνια» για να ζητήσει τον τερματισμό του ιστορικού θεσμού.

«Αν και μια μειοψηφία θα θέλει να γιορτάσει τα εβδομήντα χρόνια βασιλείας, πρέπει όλοι να αρχίσουμε να κοιτάμε το μέλλον. Η προοπτική του Καρόλου ως Βασιλιά δεν είναι ευτυχής και υπάρχει μια καλή, δημοκρατική εναλλακτική λύση», είπε ο Graham Smith.

«Είναι καιρός να κάνουμε μια σοβαρή συζήτηση για το Σύνταγμά μας, να αποδεχτούμε ότι ο Κάρολος δεν είναι ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η χώρα και ότι ως έθνος είμαστε αρκετά ικανοί να επιλέξουμε τον αρχηγό του κράτους μας», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Βρετανών υποστηρίζει τη μοναρχία και η ίδια η βασίλισσα είναι εξαιρετικά δημοφιλής.

Αλλά δεν υπάρχει τόση υποστήριξη για τον μεγαλύτερο γιο της και τον διάδοχό της, τον Κάρολο. Οι έρευνες δε, δείχνουν ότι υπάρχει αυξανόμενο συντηρητικό αίσθημα μεταξύ των νεότερων Βρετανών.


Πηγή: Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ