Η αιμομιξία δεν θα είναι πλέον νόμιμη στη Γαλλία

Θα καταστεί παράνομη για πρώτη φορά μετά από περισσότερα από 200 χρόνια.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία από Stas Knop / Pexels

Η κυβέρνηση της Γαλλίας σχεδιάζει να καταστήσει παράνομη την αιμομιξία για πρώτη φορά από το 1791.

Σε μια συνέντευξη στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο Αντριέν Τακέ, γραμματέας του κράτους για την προστασία των παιδιών, είπε ότι η κυβέρνηση θα απαγορεύσει την αιμομιξία για πρώτη φορά μετά από περισσότερα από 200 χρόνια. Οι σεξουαλικές σχέσεις με συγγενείς είναι επί του παρόντος νόμιμες στη Γαλλία, εκτός εάν εμπλέκονται παιδιά.

Ο νέος νόμος θα ποινικοποιήσει την αιμομιξία ακόμη και αν τα εμπλεκόμενα άτομα είναι άνω των 18 ετών. Παρόλα αυτά, τα ξαδέρφια θα δικαιούνται να παντρευτούν μεταξύ τους. Ενώ ο γραμματέας δεν επιβεβαίωσε εάν θα συμπεριληφθούν οι θετές οικογένειες.

«Όποια και αν είναι η ηλικία, δεν θα έχετε σεξουαλικές σχέσεις με τον πατέρα σας, τον γιο σας ή την κόρη σας», επέμεινε ο Γάλλος γραμματέας, προσθέτοντας ότι «δεν είναι θέμα ηλικίας, δεν είναι θέμα συναίνεσης των ενηλίκων. Πολεμούμε κατά της αιμομιξίας. Τα μηνύματα πρέπει να είναι ξεκάθαρα».

Ο γραμματέας είπε ότι τάσσεται υπέρ μιας «σαφούς απαγόρευσης» που θα ευθυγραμμίσει τη Γαλλία με τα περισσότερα άλλα ευρωπαϊκά έθνη.

Η αιμομιξία, η βλασφημία και ο σοδομισμός αποποινικοποιήθηκαν το 1791, καθώς οι γαλλικές επαναστατικές δυνάμεις προσπάθησαν να αφαιρέσουν την «χριστιανική ηθική» που είχε εδραιωθεί από τη μοναρχία.

Το θέμα ήταν σε μεγάλο βαθμό ταμπού για πολλές δεκαετίες μέχρι το 2021, όταν ο Ολιβιέ Ντουχαμέλ, ένας εξέχων πολιτικός σχολιαστής, κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση του έφηβου θετού γιου του.

Ο Ντουχαμέλ παραδέχτηκε ότι οι κατηγορίες ήταν αληθινές, αλλά δεν του ασκήθηκε δίωξη, καθώς η αιμομιξία με έναν νεαρό δεν ήταν τότε έγκλημα. Η κυβέρνηση απάντησε πέρυσι εισάγοντας νομοθεσία που θεωρεί έγκλημα τη σεξουαλική σχέση με στενό συγγενή κάτω των 18 ετών.


Με πληροφορίες από Huffpost, Daily Mail

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ