«Ποια είναι η άποψή σας για την ομοφυλοφιλία;»

Όταν Κύπριος δημοσιογράφος βγήκε στους δρόμους ρωτώντας περαστικούς τι πιστεύουν για την ομοφυλοφυλία.

Article featured image
Article featured image


Ο χρήστης του TikTok @mraresti κοινοποίησε ένα βίντεο στο οποίο αναγράφεται η λεζάντα «Κύπρος 1997». Στο βίντεο, βλέπουμε έναν δημοσιογράφο να κάνει ρεπορτάζ στους δρόμους της Κύπρου, ρωτώντας τους περαστικούς την άποψή τους για την ομοφυλοφιλία.

Στις πλείστες περιπτώσεις, πάντως, η ομοφυλοφιλία εκλαμβάνεται ως πρόβλημα που χρήζει επίλυσης, συμπαράστασης και... επίσκεψης στον ψυχίατρο. Σε άλλες περιπτώσεις «its ok φτάνει να μεν ενοχλεί», ενώ για κάποιους «είναι ενάντια στη φύση». Ένας κύριος δε, ερωτηθείς σχετικά, υποστηρίζει -κρατώντας βέβαια και μια πισινή- πως «δεν υπάρχει έτσι πράμα στην Κύπρο και αν υπάρχει είναι πολύ ελάχιστο». Εκτός, βέβαια, από τις εν λόγω απόψεις, υπάρχουν και κάποιες πιο προοδευτικές.



Ποικίλες αντιδράσεις

Το βίντεο έχει περισσότερα από 5 χιλιάδες like και 430 σχόλια, στα οποία βλέπουμε τις σημερινές απόψεις περί του θέματος.

Συγκεκριμένα, ένας χρήστης σχολίασε κάτω από το βίντεο: «Με στεναχώρια αντιλαμβανόμαστε ότι μετά από τόσα χρόνια ακόμα υπάρχουν αυτές οι απόψεις. Τέλειο βιντεάκι. Δείχνει πού ήμασταν και πού μείναμε» με άλλους να απαντούν από κάτω: «και καλά κάνουμε», «να πεθάνουν όλοι τους».

Ένας άλλος χρήστης σχολιάζει: «Ο κόσμος πρέπει απλά να κατανοήσει ότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι επιλογή, τέλος δεν το επιλέγεις γεννιέσαι. Και προφανώς δεν χρειάζεσαι ούτε γιατρό ούτε θεραπεία» με έναν άλλο να συμπληρώνει «το ότι το λένε "πρόβλημα" λέει πολλά...».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ