Εταιρεία ψάχνει άτομο που πάσχει από αϋπνίες ή έχει κακή ποιότητα ύπνου

Ο ιδανικός υποψήφιος θα λάβει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό... για να κοιμηθεί.

Article featured image
Article featured image


Η εταιρεία «Sleep Junkie» θέλει να δημιουργήσει τον απόλυτο οδηγό ύπνου για όσους αντιμετωπίζουν θέματα αϋπνίας σε όλο τον κόσμο.

Για να το κάνει αυτό, ψάχνει ένα άτομο που έχει προβλήματα με τον ύπνο του για να δοκιμάσει εφαρμογές, μαξιλάρια, μάσκες και κλινοσκεπάσματα. Κατά τη διάρκεια οχτώ εβδομάδων ο υποψήφιος θα δοκιμάζει ένα προϊόν την εβδομάδα και στη συνέχεια θα πρέπει να συμπληρώνει μια αναφορά σχετικά με το εάν παρατήρησε διαφορές στην ποιότητα και την ποσότητα του ύπνου του. Η «Sleep Junkie» λέει πως θα χρησιμοποιήσει τα δεδομένα αυτά για να δημιουργήσει «τον απόλυτο οδηγό ύπνου για τα άτομα που έχουν σχετικό πρόβλημα».

Η κάθε φόρμα αξιολόγησης χρειάζεται περίπου μια ώρα για να συμπληρωθεί και ο υποψήφιος θα λάβει συνολικά το ποσό των 2 χιλιάδων δολαρίων, δηλαδή 250 ευρώ την ώρα.

Η αίτηση εργασίας πρέπει να συνοδεύεται από ένα κείμενο 150 λέξεων στο οποίο ο υποψήφιος θα εξηγεί γιατί είναι ο κατάλληλος για αυτόν τον ρόλο. Σύμφωνα με την αγγελία, οι υποψήφιοι πρέπει να είναι άτομα που έχουν πραγματικά ανήσυχο ύπνο, όσοι κοιμούνται ήρεμα καλύτερα να μην κάνουν αίτηση.


«Όλοι έχουν δικαίωμα σε έναν αναπαυτικό ύπνο»

«Πιστεύουμε πως όλοι έχουν δικαίωμα σε έναν αναπαυτικό ύπνο», λέει η Ντόροθι Τσέιμπερς, μια αυτοαποκαλούμενη ειδήμων του ύπνου. «Ελπίζουμε πως προσλαμβάνοντας κάποιον που έχει κακό ιστορικό ύπνου, θα τον βοηθήσουμε να κοιμηθεί ήρεμα, ενώ αυτός θα μας βοηθήσει να μαζέψουμε χρήσιμες πληροφορίες και να τις μοιραστούμε».

Δεδομένης της συνεχιζόμενης εξάπλωσης του κορωνοϊού, η στιγμή που εμφανίζεται αυτή η ευκαιρία μπορεί να είναι ιδανική: Μια ανάλυση που έγινε τον Φεβρουάριο του 2021 και δημοσιεύτηκε στο «Journal of Clinical Sleep Medicine» διαπίστωσε ότι το 40% των ανθρώπων υποφέρουν από προβλήματα ύπνου από την έναρξη της πανδημίας.

Προσοχή όμως: Η δοκιμή νέων προϊόντων θα μπορούσε ενδεχομένως να κάνει τον ύπνο σας ακόμα χειρότερο και να οδηγήσει σε οδυνηρές παρενέργειες κατά τις ώρες που ξυπνάτε. Για παράδειγμα, η χρήση μαξιλαριών με μη βέλτιστο ύψος ή πάχος μπορεί να προκαλέσει πόνο στον αυχένα και την πλάτη, δήλωσε στους Seattle Times τον περασμένο μήνα ο Timothy Morgenthaler, συνδιευθυντής του Κέντρου Ιατρικής Ύπνου στην κλινική «Mayo».




Ποια κριτήρια πρέπει να πληροί ο υποψήφιος


Για όσους είναι διατεθειμένοι να πάρουν το ρίσκο, οι αιτήσεις για τη θέση θα είναι ανοιχτές μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου. Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι τουλάχιστον 21 ετών και να μπορούν να ξεκινήσουν στις 28 Φεβρουαρίου. Πρέπει επίσης να κατέχουν ένα smartphone που είναι συμβατό με εφαρμογές παρακολούθησης ύπνου.

Η εταιρεία ελπίζει να δημοσιεύσει τις αξιολογήσεις του υποψήφιου μέχρι τις 18 Μαρτίου, που είναι η Διεθνής Μέρα Ύπνου.


Με πληροφορίες από CNBC, Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ