Ο Ηλίας Γκιώνης συνδέει την Κύπρο με το κύκλωμα μαστροπείας στην Ελλάδα [Βίντεο]

Ο ακτιβιστής που αποκάλυψε την πολύκροτη υπόθεση βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη, μίλησε σήμερα στη μεσημβρινή εκπομπή του Σίγμα, «Μεσημέρι και Κάτι», για τα στοιχεία που διαθέτει και συνδέουν Κύπριο γνωστής οικογένειας με το κύκλωμα μαστροπείας στην Ελλάδα.

Article featured image
Article featured image


Στο Μεσημέρι και Κάτι μίλησε ο ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης, ο οποίος αποκάλυψε σειρά εγκληματικών ενεργειών που διαδραματίστηκαν στην Ελλάδα με τελευταία αυτή του βιασμού της 24χρονης σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε και στην εμπλοκή Κύπριου στην εν λόγω υπόθεση, τονίζοντας ότι εντός της ημέρας θα αποστείλει μέσω επιστολής όλα όσα έχει ενώπιόν του.

Συγκεκριμένα, ο Ηλίας Γκιώνης έκανε λόγο για εμπλοκή της Κύπρου μέσω Κυπρίων, οι οποίοι έχουν διασυνδέσεις. «Υπάρχει άμεση σύνδεση με την Κύπρο. Η βάση του κυκλώματος στην Αθήνα έχει συχνή μετακίνηση σε Κύπρο και αντίστροφα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Υπάρχει ένα όνομα στην Κύπρο που είναι γνωστής οικογένειας και κρατάει αρκετές γενιές. Το άτομο αυτό ασχολείται με τη μαφία στην περιοχή. Από ναρκωτικά μέχρι εμπόρια ανθρώπων που υπόσχεται βίζες σε άτομα. Μίλησα με ανθρώπους του κοινοβουλίου της Κύπρου», προσέθεσε περαιτέρω.

Όπως εξήγησε, η έρευνά του γίνεται μέσα από ένα απλό κινητό και αυτό που έχει στην κατοχή του είναι ονόματα και συμβάντα. «Είμαι περήφανος που βοήθησα έστω και λίγο».

Αναφορικά με την Κύπρο ο Ηλίας Γκιώνης είπε ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει πάρα πολλά. «Στην Κύπρο υπάρχει ένα πιο απλό σύστημα που καταλήγει σε κύκλωμα», τόνισε. Έκανε δε, λόγο για ύπαρξη ναρκωτικών και στημένων παιχνιδιών ενώ ανέφερε ότι τα πλοκάμια των κυκλωμάτων αυτών εξαπλώνονται και σε άλλες χώρες, δεικνύοντας ουσιαστικά ένα διεθνές κύκλωμα. «Οι πηγές λένε ότι το κεφάλι του κυκλώματος είναι στην Ελλάδα», σημείωσε καταληκτικά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ